Gerard Pique (Foto: GUSTAU NACARINO/Reuters)
Gerard Pique (Foto: GUSTAU NACARINO/Reuters)

Piqué pådro seg gult kort med vilje: – Strider mot fotballens verdier

Espanyol-trener Mauricio Pochettino kommer med flengende kritikk av Gerard Pique.

I tirsdagens ligakamp mellom Barcelona og Vallecano pådro Gerard Piqué seg sitt femte gule kort for sesongen. I det 84. minutt valgte dommer Miguel Angel Pérez Lasa å gi midtstopperen gult kort for å hale ut tiden.

Kortet kom meget beleilig for Piqué. 24-åringen må stå over kommende helgs seriekamp mot Levante. Han er imidlertid tilbake til «El Clásico», toppkampen mot Real Madrid.

Nå kritiseres Piqué for måten han fikk det gule kortet på. Midtstopperens demonstrative oppførsel har vakt oppsikt i Spania.

- Piqué leker med ilden, og har gjort noe som strider mot verdier vi og de fleste andre står for i fotball, sier Espanyol-trener Mauricio Pochettino til El Periódico de Catalunya.

Ikke første gang spillere spekulerer i gule kort
Det er slett ikke første gang at Barcelona-spillere pådrar seg gult kort med vilje. Sergio Busquets, Victor Valdes og Dani Alves fikk gult kort mot Villarreal i april i år. Trioen måtte stå over seriekampen mot Almería, men alle var tilbake i startelleveren i den påfølgende seriekampen mot Real Madrid.

Real Madrid-spillerne er heller ikke ukjente med å pådra seg beleilige kort. Både Xabi Alonso og Sergio Ramos pådro seg totalt unødvendige utvisninger i Mesterliga-kampen mot Ajax forrige sesong. Duoen måtte dermed stå over den siste og betydningsløse gruppekampen mot Auxerre.

LES: Spekulasjoner etter Real Madrids storseier
LES: Uefa gir Mourinho bot og suspensjon etter røde kort

Det er ikke bare i Spania at spillere spekulerer i å få gule kort. John Terry fikk sitt femte gule kort for sesongen mot Wolves. Terry fant ikke noen å kaste ballen til i det 90. minutt. Midtstopperen måtte dermed stå over ligacupkampen mot Liverpool.

Kan bli utestengt i to kamper
Fredag vil disiplinærkomiteen i Det spanske fotballforbundet avgjøre om Piqué utestenges i mer enn én kamp.

En paragraf i disiplinærreglementet åpner for at spillere som framprovoserer et gult kort som medfører utestenging kan bli sanksjonert med en ekstra kamps utestengelse