ste_efva_attling_2480835 (Foto: Roger Fosaas, © ps)
ste_efva_attling_2480835 (Foto: Roger Fosaas, © ps)

Kari Jaquesson hetses grovt etter abortavsløringer

«Er du stolt over å ha tatt livet av ditt eget barn»?

Trimdronningen Kari Jaquesson , kjent fra «God morgen Norge», sto for to uker siden fram i et intervju med ukebladet Her og Nå og røpet at hun har hatt fire aborter.

– I tjueårene valgte jeg å avbryte to svangerskap, og har ikke hatt noen problemer med det i ettertid. Det stemmer ikke at mange synes det er fælt å få utført en abort. For meg var det et valg jeg tok, og ikke minst kunne ta, som jeg ikke bruker tid på å se tilbake på, sa Jaquesson til Her og Nå.

Les mer: Kari Jaquesson: – Jeg har hatt fire aborter

Vil fjerne tabuer

Hun mistet også to barn før hun bar fram sin eldste sønn, noe hun røper gikk inn på henne. Kvinner som tar sine egne barns liv burde sperres inne på livstid.

Jaquesson tok til orde for at tabuene rundt abort må fjernes.

– Det er visstnok noen som skammer seg over å ha tatt abort, og det må vi gjøre noe med, sa hun til ukebladet.

Hetses på bloggen

Etter utspillet i ukebladet, har Jaquesson opplevd en storm av innlegg på sin egen blogg.

Innlegg som «du er ekstremist», «fire aborter sier alt om deg», «abort er rett og slett drap», «blir kvalm av sånne som deg», har fylt bloggen til den populære TV 2-profilen.

«Kvinner som tar sine egne barns liv burde sperres inne på livstid hvor de blir minnet på hver eneste dag hva de har gjort mot et stakkars uskyldig lite barn», skriver en person i Jaquessons blogg.

Hun har også fått flere spørsmål av typen «er du stolt av å ha tatt livet av ditt eget barn?»

«Noen mennesker ser seg åpenbart opphøyet til å kunne bestemme over hvem som skal få leve og hvem som skal få dø», skriver en person, mens en annen har valgt å sammenligne abort med handlingene til massemorderen Anders Behring Breivik.

artikkelen fortsetter under bildet

Kari Jaquesson tester Bikram yoga som foregår i et rom med høy luftfuktighet og en temperatur på 40 grader.  (Foto: God morgen Norge)
Kari Jaquesson tester Bikram yoga som foregår i et rom med høy luftfuktighet og en temperatur på 40 grader. (Foto: God morgen Norge)

Svarte selv

Jaquesson har i et nytt innlegg i bloggen valgt å ta bladet fra munnen og svare kritikerne og de som har kommet med hets.

– Det råder en slags forventning om at man skal man føle sorg, skam og «bære dette med seg» hele livet, men det stemmer kun for et mindretall, og i den gruppen har de fleste slitt med slike lidelser tidligere. For disse er det selvsagt viktig å få den nødvendige hjelpen og støtten, skriver trimdronningen.

– Jeg har fått mye respons av positiv art på dette innlegget, men en del har benyttet seg av bloggen til å uttrykke sin uenighet. Særlig intens har du som kaller deg «Mot Abort» vært med minst 35 innlegg. Det som slår meg i dine og andre «motstanderes» innlegg er en total mangel på engasjement på kvinnens vegne. Ikke et gram empati, medfølelse, forståelse, realitetstenkning i forhold til det å bli gravid uten å ønske det, skriver Jaquesson videre.

Jaquesson melder at hun mistenker abortmotstanderne for å være langt mindre opptatt av å «bevare livet til de som allerede er født».

– Felles for dere er at dere fremstiller de som tar dette valget som lettsindige, egoistiske personer. Jeg mistenker dere for å være vesentlig mindre engasjert i å bevare livet til de som allerede er født. Kan ikke si jeg har observert noen ligge utenfor Stortinget i fortvilet protest over alle de barna som dør av våre bomber, av sult, mangel på rent vann, skriver hun.

– Ferdig med saken

«God kveld Norge» har vært i kontakt med Jaquesson for å få en kommentar på reaksjonene i forbindelse med at hun sto fram med sitt standpunkt i abortsaken.

Trimdronningen ønsker imidlertid ikke å gi noe intervju i saken.

– Saken er avrundet for min del i denne omgang, fastholder Jaquesson.