statnett-utviklingsplan - Statnett vil bruke opptil 50 milliarder på ti år

Innen 2021 ønsker Statnett å bruke mellom 40 og 50 milliarder kroner på å sikre tilførsel av strøm til forbrukerne i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statnetts utviklingsplan skal også legge til rette for norsk klimapolitikk og verdiskaping, og planen konkretiserer investeringene som skal gjennomføres i denne perioden, opplyser selskapet.

– Mens vi i fjor presenterte våre ambisjoner for den kommende tiårsperiode, er vi i Nettutviklingsplanen 2011 mer konkrete på tiltakene og hvordan vi skal gjennomføre disse, sier konsernsjef Auke Lont.

Statnetts plan er å sikre god forsyningssikkerhet i Bergen-området og i Nord-Norge, og å bidra til likere pris mellom Midt-Norge og Sør-Norge ved å sørge for bedre nettkapasitet.

Statnett ser dessuten på det som en viktig oppgave å legge til rette for småkraft og vindkraft, samt elektrifisering av petroleumsvirksomheten og ny industriell virksomhet langs kysten.

– Nettutviklingsplanen 2011 legger opp til å etablere et sterkere nett som håndterer varierende tilgang på kraft, varierende forbruk – og flere ulike scenario for utviklingen. En solid infrastruktur vil være i stand til å håndtere flere uforutsette hendelser og nye utviklingsretninger. Hvis for eksempel manglende nett hindrer næringsutviklingen kan det økonomiske tapet for samfunnet bli betydelig, sier Lont. (©NTB)