KUTTER ALLE BÅND: Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu (t.v.) uttalte forrige uke at de ikke kunne godta mer vold i Syria og at de var klare til å innføre sanksjoner dersom ikke president Bashar al Assad ikke var i stand til å få en ende på volden.  (Foto: MURAD SEZER/AFP PHOTO/HO/SANA/Afp/Montasje)
KUTTER ALLE BÅND: Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu (t.v.) uttalte forrige uke at de ikke kunne godta mer vold i Syria og at de var klare til å innføre sanksjoner dersom ikke president Bashar al Assad ikke var i stand til å få en ende på volden. (Foto: MURAD SEZER/AFP PHOTO/HO/SANA/Afp/Montasje)

Tyrkia bryter alle bånd med Syria

Tyrkia bryter alle økonomiske bånd med Syria og fryser samtidig syriske verdier i landet, opplyser utenriksminister Ahmet Davutoglu.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tyrkia, som tidligere har vært en nær alliert av president Bashar al-Assads regime, stanser også alle våpenleveranser til Syria.

Brente siste sjanse

Tyrkia fryser også en tidligere inngått samarbeidsavtale med Syria, inntil en ny syrisk regjering er på plass, opplyser Tyrkias utenriksminister Davutoglu.

LES OGSÅ: Tyrkia truer med å kutte strømmen til Syria

– Inntil en legitim regjering som har dannet fred med sitt folk er på plass i Syria, er samarbeidsavtalen suspendert, sier Davutoglu, som mener Assad-regimet nå er «ved veis ende».

– Hver kule avfyrt, hver moské som er bombet har eliminert legitimiteten til det syriske lederskapet og har gjort gapet mellom oss større. Syria har sløst vekk den siste sjansen de fikk, sier Davutoglu, ifølge nyhetsbyrået Ap.

Innførte sanksjoner

Den arabiske liga innførte sist helg sanksjoner mot Syria, og EU har også varslet utvidede straffereaksjoner mot landet.

LES OGSÅ: Syria vil ha nytt møte i Den arabiske liga

Utenriksministerne i Den arabiske liga møttes søndag og 19 av de 22 medlemslandene sluttet seg til straffetiltakene. Nabolandene vil nå sperre kontoer som tilhører syriske myndigheter og ilegge høytstående tjenestemenn reiseforbud.

Investeringer i landet vil også bli stanset, opplyser Qatars statsminister Hamad bin Jassim al-Thani. Syrias sentralbank blir også omfattet av straffetiltakene.

(©NTB/tv2.no)