Knut Tørum (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)
Knut Tørum (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)

Tørum tror han kunne reddet Start

Knut Tørum forlot Start i sommer. Erstatter Mons Ivar Mjelde klarte ikke å redde sørlendingene fra nedrykk. Tørum mener han selv kunne reddet Starts eliteseriestatus.

– Jeg tror Start hadde overlevd med meg som trener. Men da måtte det blitt tatt grep for å snu den trenden vi var inne i. De var jeg klare til å ta, men opplevde manglende støtte. Dermed var det bedre at de løste det på sin måte, enn at vi motarbeidet hverandre, sier Knut Tørum til Fædrelandsvennen.

Savnet tilbakemeldinger
Han holdt nylig et foredrag om ledelsesfilosofi. Deler av det handlet om den siste tiden han hadde i Start. Før sesongen fikk den tidligere Rosenborg-treneren beskjed om at han ikke ville få ny kontrakt etter 2011. Det ble starten på en rekke spørsmål og problemer for Start, som rykket ned til 1. divisjon med klar margin. Spesielt savnet Tørum tilbakemeldinger fra spillere og ledere.

– Jeg savnet direkte tilbakemeldinger etterpå. Ledelsen kunne sagt at de trengte å se forandringer. At det og det måtte bedres. Kalle en spade for en spade. Vi brukte tre måneder på å forhandle om ny kontrakt sist vinter. Hva fikk vi ut av det? Ingenting. Det eneste jeg satt igjen med var et spørsmålstegn, forklarte Tørum under foredraget.

Mistet overskuddet
– Fikk jeg en utfordring eller fikk jeg en oppsigelse? Det har jeg tenkt mye på. Det var en uke før seriestart og omgivelsene ville si og skrive at jeg hadde fått oppsigelsen. Jeg brukte mer tid på å tenke på ting som jeg ikke burde bruke energi på. Var det skjulte agendaer her, som jeg ikke fikk svar på? Overskuddet og glimtet i øyet ble litt borte. Empati og det å tenke de lange linjene ble jeg dårligere på, tror jeg. Jeg fikk mindre overskudd. Det var noe som lå og murret i bakhodet, sa Tørum ifølge Fædrelandsvennen. (©NTB)

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk