ny1-sløvåg-helse - Sliter fortsatt med helsen etter Sløvåg-eksplosjonen

Fire og et halvt år etter Vest Tank-eksplosjonen har befolkningen i Sløvåg fortsatt helseplager. Neste år starter en ny omfattende helseundersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kveld ble resultatene fra fjorårets helseundersøkelse lagt fram for befolkningen i Gulen og Masfjorden

– Vi ser at noen fortsatt sliter med stress og andre helsemessige plager. Vi undrer oss over at symptomene ikke er gått over, sier prosjektleder Bjørg Eli Hollund ved Haukeland universitetssjukehus til Bergens Tidende.

Av dem som jobber eller bor i Sløvåg, sliter nesten like mange som i 2008 med stressymptomer som konsentrasjonsvansker og søvnproblemer. Omtrent like mange som i 2008 rapporterer også om daglig hoste, tung pust og irritasjon i halsen. Mange melder også fra om irriterte og sviende øyne.

I november neste år starter en ny omfattende helseundersøkelse av befolkningen. Det skal også foretas undersøkelser av luften i området, samt av vann og jordsmonn. I 2013 skal resultatene etter fem års undersøkelser ende oppe i en sluttrapport.

Det var i 2007 at to tanker med avfallsprodukter eksploderte hos firmaet Vest Tank i Gulen i Sogn og Fjordane. Ingen ble alvorlig skadd i ulykken, men giftige gasser ble spredt i et stort område. (©NTB)