Barcelona reiste seg med storseier

Lekte seg til 4-0-seier over Rayo Vallecano.

Lionel Messi (Foto: LLUIS GENE/Afp)

Barcelona - Rayo Vallecano 4-0:

Barcelona er tilbake på seierssporet. Tre dager etter 0-1-tapet for Getafe ble et annet hovedstadslag knust på Camp Nou. Rayo Vallecano ble slått 4-0.

Det var en kamp som egentlig tilhører den 17. serierunden en uke før jul. Da er Barcelona opptatt med klubb-VM i Japan, og det passet laget godt å få den unnagjort nå.

La Liga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Real Madrids ledelse på seks poeng ble halvert i løpet av 90 minutter, men det startet ikke så bra. Lass Bangoura var uheldig som ikke sprakk Barcelonas hjemmenull da han skjøt utenfor fra kort hold i det tredje minutt.

Senere i første omgang måtte Barcelona-keeper Victor Valdés slå et frispark fra Michel Sanchez i tverrliggeren.

Nykommeren Alexis Sánchez scoret de to første målene, det første etter en snau halvtime. David Villa punkterte siste rest av spenning da Dani Alves serverte ham åpent mål like før pause.

Lionel Messi satte punktum med sitt 16. seriemål for sesongen. Dermed har han like mange som Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo øverst på måljegerlista. (©NTB)