jg_lauk
jg_lauk

Tar med sønnene på graven til sitt førstefødte barn

– Vi skulle hatt en som var 14 år rundt oss, men vi har ham ikke. Se det rørende klippet her.

I kveldens episode av «Da damene dro» får vi se at Jan Gunnar Eilertsen tar med sønnene Mathias og Adrian på kirkegården for å stelle graven til sønnen som han og kona Brit mistet i 1997.

Se videoen øverst i artikkelen!

Mistet baby under tragiske omstendigheter

Gutten var død da han ble født, og hadde vært 14 år i dag dersom han hadde levd. – Jeg og Brit har blitt sterkt knyttet til hverandre etter dette. En sånn opplevelse gir svimerker overalt.

I programmet får vi se at Jan Gunnar forteller at han og Brit hadde prøvd i mange år å få barn da Brit til slutt med gravid og bar frem barnet.

– Også mistet vi under tragiske omstendigheter. Det var kritisk for henne også. Denne hendelsen ga mange sår i våre liv, men så fant vi ut at vi skulle legge lokk på det og adoptere. Så da reiste vi til Etiopia og hentet gullstumpen her, sier Jan Gunnar og dulter borti sønnen Adrian.

– Da vi kom hjem igjen så senket vi skuldrene og slappet av. Det er jo klart at det er det psykiske i dette som gjorde at vi plagdes. For alt lå til rette for at vi skulle få unger. Så plutselig ble hun gravid og da kom han «litjspurven», sier Jan Gunnar om minstesønnen Mathias.

– Vi skulle hatt en som var 14 år rundt oss

– De to viser at det er liv og leven rundt oss. Vi skulle hatt en som var 14 år rundt oss, men vi har ham ikke. Men vi snakker om han og har han bestandig likevel. Men vi har en for lite, sier Jan Gunnar i det rørende klippet du kan se øverst.

– En slik hendelse gjør at man får et annet perspektiv på det. Det er ikke en selvfølge at man får unger sammen. Jeg og Brit har blitt sterkt knyttet til hverandre etter dette. En sånn opplevelse gir svimerker overalt. Det er ikke noe tvil om at vi har et sterkt og godt forhold.

Mer av Jan Gunnar og resten av «Da damene dro»-folket kan du se på TV 2 i kveld klokken 20.00!