Gary Speed (Foto: Scanpix/Twitter/)
Gary Speed (Foto: Scanpix/Twitter/)

Joey Barton får kritikk for kommentar om selvmord etter Gary Speeds død

Omtalte Premier League-legendens antatte selvmord som en egoistisk handling på Twitter.

Wales og England har reagert med dyp sorg etter Gary Speeds bortgang i helgen.

Politiet har opplyst om at Speed ble funnet hengt, og at det ikke var omstendigheter som tydet på at det hadde skjedd noe kriminelt. Dødsfallet ble derfor betegnet som et selvmord.

Betegnet som egoistisk
Flere av de største fotballstjernene i Storbritannia har gitt sine støtteerklæringer på Twitter, men frittalende Joey Barton velger ikke nøyaktig samme linje.

«Selvmord er en kombinasjon av den mest tragiske, mest egoistiske og mest forferdelige (og jeg ønsker å tro at den kan forhindres) handling der ute.», skrev Barton på nettsamfunnet søndag, like etter at dødsfallet ble kjent.

– Hadde forstått med en halv hjerne
Ifølge Daily Mail førte meldingen til en storm av negative tilbakemeldinger mot Barton, som fulgte opp med følgende kommentar:

«Ut fra tilbakemeldingene her, er det som vanlig en liten minoritet av mennesker som er sterkt uenige i det jeg skriver. Hvis de hadde lest nøye, eller hatt en halv hjerne, hadde de forstått.»

Kritiseres av forening for etterlatte
I den walisiske støttegruppen for etterlatte etter selvmord, er de ikke helt enige med Barton.

– Han har ingen anelse om hva slags traumer Gary kan ha gått gjennom. Det er bare helt sykt, sier en rådgiver i støttegruppen til avisen.

Det må legges til at Barton, som i likhet med Gary Speed spilte i Newcastle i flere år, også postet en rekke støttende kommentarer til både Speed og hans familie.

LES OGSÅ: Wales-manager Gary Speed er død

– Ingen tegn på depresjon
Nå har også familien uttalt seg om det sjokkerende dødsfallet, gjennom Speeds agent, venn og forlover, Hayden Evans.

Han forteller at det aldri har vært tegn på at Speed led av noen form for depresjon.

– Overhodet ingen. Det er noe både familien og jeg, som en av hans nærmeste venner, vil tilbakevise på det sterkeste. Det var ingen indikasjoner på at det var problemer, og det har aldri vært det tidligere heller, sier Evans til Daily Mail.

LES OGSÅ: Få timer før dødsfallet: – Pratet lystig om barna, Twitter og golf

Det skal heller ikke ha vært noen form for ekteskapelige problemer.

– Louise sier at det ikke er tilfelle. Hun kan bare ikke forstå det. De var lykkelig gift, og alle som kjenner dem vil fortelle deg det. Derfor er det et mysterium, sier Hayden Evans.

Skal obduseres
Det er tirsdag bestemt at det skal gjennomføres en rettslig granskning av dødsfallet.

Selv om politiet har konkludert med at det ikke er grunn til å tro at noe kriminelt ligger bak, vil det likevel bli foretatt en obduksjon av Premier League-legenden, for å fastslå dødsårsaken med sikkerhet. Rapporten fra obduksjonen skal etter planen være klar tirsdag kveld.

I løpet av noen dager vil det i tillegg bli foretatt en rettslig høring, der omstendighetene rundt dødsfallet skal gjennomgås av domstolen.