ny2-rec-kutt - REC permitterer 200 ansatte

Solenergiselskapet REC kutter ytterligere 200 arbeidsplasser når 60 prosent av fabrikk 3 på Herøya i Grenland stenges midlertidig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere er det vedtatt å stenge fabrikk 1 og 2 permanent. Forhandlinger med fagforeningene om permitteringer starter allerede 1. desember og skal være i mål i løpet av første kvartal 2012, heter det i en børsmelding fra selskapet.

Fortsatt vanskelige markeder for solenergi som følge av gjeldskrisen i Europa og uro i finansmarkedene er årsaken til kuttene. Prisene på selskapets produkter har falt betydelig i løpet av fjerde kvartal.

– Det har vært en dramatisk prisutvikling. Prisen har falt betydelig på alle våre produkter, sier investoransvarlig Mikkel Tørud i REC til E24.

Selskapet varsler i børsmeldingen at det kan komme ytterligere kutt hvis ikke markedet blir bedre. REC sa opp 700 ansatte tidligere i år da fabrikkene i Narvik, Glomfjord og deler av virksomheten på Herøya ble besluttet nedlagt.

– RECs beslutning om inntil videre å stenge ned fabrikk 3 på Herøya er svært dårlig nytt for Telemark, sier fylkesordfører Terje Riis-Johansen (Sp) til Telemarks Avis. (©NTB)