Mosca og Cap (Foto: EBU/)
Mosca og Cap (Foto: EBU/)

Krykkeslag og knockout mellom erkerivaler i 70-årene

De tidligere fotballspillerne har vært fiender siden 1963. I helgen smalt det igjen.

Gammel kjærlighet ruster aldri, sies det, men gammelt fiendskap har også en tendens til å være temmelig rustfritt.

Det viste Joe Kapp (73) og Angelo Mosca (74) ettertrykkelig da de to rivalene fra Canadian Football League, den kanadiske versjonen av NFL, møttes på scenen under en tilstelning i Vancouver i helgen.

Da Mosca kom på scenen ville Kapp overrekke ham en blomst som en forsonende gest, men Mosca ba Kapp stikke den der solen aldri skinner.

Kapp fulgte opp den ufine kommentaren med å slå blomsten i Mosca, som svarte med å lange ut etter rivalen med krykken sin, alt til publikums store fornøyelse.

Latteren stilnet imidlertid fort, for i det neste øyeblikket langet Kapp ut med en strak høyre som sendte 74-åringen rett i bakken.

Taklet lagkameraten
Fiendskapet mellom de to stammer fra en sluttspillkamp i 1963, da Mosca satte en lagkamerat av Kapp ut av spill med en omdiskutert takling.

– Han lå allerede nede. Her kommer Mosca, og han treffer Willie (lagkameraten) i hodet. Jeg gikk rett opp i ansiktet på Mosca og bannet på to språk. Willie snakker ikke med ham den dag i dag, sier Kapp om episoden.

Sparket på vei ned
Nå er 73-åringen blitt internettkjendis over natten. Over 600.000 mennesker har allerede sett videoen, skriver San Fransico Chronicle.

– Hvordan ser det ut? Bra eller dårlig? Den gamle boksetreneren på skolen min ville ha vært stolt av en slik strak høyre, sier Kapp til avisen.

Og legger til at han tok igjen for lagkameraten Willie.

– Da han gikk ned i bakken kunne jeg ikke motså fristelsen til å gi ham et spark bak, sier Kapp.

Mener Mosca begynte
Han forteller at han angrer på det som skjedde, men legger fortsatt skylden på motparten.

– Jeg er ikke stolt av det, men det var ikke jeg som startet det heller. Jeg har aldri startet en slåsskamp i mitt liv. Quarterbacker er smartere enn som så, sier den tidligere Minnesota Vikings-spilleren.

Se hendelsen i videovinduet øverst