kuwait-regj-avskjed-F - Regjeringen i Kuwait vil trekke seg

Regjeringen i Kuwait ber om å få gå av. Den vil trekke seg etter at opposisjonen har beskyldt statsminister sjeik Nasser al-Mohammad al-Sabah for korrupsjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kuwaitisk fjernsyn meldte mandag at statsministeren hadde overlevert sin avskjedssøknad til landets statsoverhode, emir Sabah al-Ahmad al-Sabah. Noen timer senere ble det meldt at emiren hadde godtatt avskjedssøknaden.

Emiren kan velge å oppløse nasjonalforsamlingen og skrive ut nyvalg, melder nyhetsbyrået Reuters. Hvis statsoverhodet godkjenner avskjedssøknaden, kan det ta opp til tre måneder før en ny regjering er på plass.

– Vi venter på utnevnelsen av en ny statsminister, som bør skje før nasjonalforsamlingen blir oppløst. Bare på den måten kan vi bli sikre på at nyvalget blir rettferdig, sa den kuwaitiske opposisjonspolitikeren Khaled al-Sultan.

Statsministeren, som er nevø av emiren, ble utnevnt til regjeringssjef i februar 2006 og har siden da søkt om avskjed ikke mindre enn sju ganger. i Kuwait. Landet med en tidel av verdens oljereserver har ikke vært rammet av voldelig politisk uro slik Egypt og Tunisia har opplevd. (©NTB)