Per Johansson (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Per Johansson (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Sverige-treneren kuttet ut whisky og natterangling

Per Johansson har lagt om livsstilen før håndball-VM i Brasil.

Da Sverige spilte EM i fjor satt trener Per Johansson oppe til klokken fire om nettene, hørte på musikk, drakk whisky og røykte.

Det høres kanskje ut som en helt vanlig fredags- eller lørdagskveld for noen, men for Johansson endte livsstilen sammen med presset i jobben med at han kollapset etter at laget hans hadde spilt semifinale mot Norge, til tross for at han ble beordret til sengs av legen før kampen.

Klarte ikke nyte seierne
Nå forklarer Johansson de sene nattetimene med at han ellers ikke klarte å glede seg over de gode resultatene.

– Det var gode perioder da jeg gjorde det. Det var slik jeg kunne nyte øyeblikket, og det var det som var litt feil, men når du er i denne prosessen så klarer du ikke å nyte ellers. Du vinner mot Norge, og da er det så jævlig trist å være leder, for etter at du har gjort seiersintervjuet så har du allerede begynt å tenke på neste kamp, sier Johansson til Expressen.

LES OGSÅ: Nå kan du spille VM-manager

Er i storform
Nå skal 41-åringen lede Sverige i VM i Brasil, og det er en adskillig sprekere utgave av mannen som skal forsøke å slå Norge denne gangen.

– Man kan lære seg mye. Jeg jobber fortsatt veldig mye, men jeg trener bedre i dag, og tenker mer på å holde formen. Jeg begynner å bli eldre, men akkurat nå er jeg i kjempeform. Jeg spiser bedre, trener mer og drikker mindre, forteller han.

Kuttet ut alkoholen
Og det blir ingen whisky på hotellrommet denne gangen. Johansson har kuttet ut all alkohol i en lang periode.

– Jeg er en livsnyter på den måten. Men så tenkte jeg, «hva er den største utfordringen jeg kan få?», og det er å forsøke å være uten det i tre måneder, sier han til Expressen.