Gary Speed
Gary Speed
I SJOKK: Eirik Bakke var i sjokk etter han fikk beskjeden om Gary Speeds dødsfall.
I SJOKK: Eirik Bakke var i sjokk etter han fikk beskjeden om Gary Speeds dødsfall.

Bakke om Gary Speeds dødsfall: – Det har ikke gått helt opp for meg ennå

Eirik Bakke i sjokk etter den triste nyheten om Gary Speed.

Lørdag kom den tragiske nyheten om at Wales' landslagssjef Gary Speed er død. Han ble 42 år gammel.

Speed har en høy stjerne i det britiske fotballmiljøet, etter å ha vært en dominant figur i Premier League i klubbene Leeds, Everton, Newcastle og Bolton.

Les også: Wales-manager Gary Speed er død

Eirik Bakke har en fortid i den engelske klubben Leeds, og han en av våre norske fotballspillere som har møtt Speed flest ganger på banen. Sogndal-spilleren var i sjokk da han fikk nyheten om Speeds dødsfall søndag.

– Det er en utrolig kjedelig beskjed å få – det har ikke helt gått opp for meg ennå. Han var bare 42 år, så dette er en trist dag for Leeds. Jeg tror nok at Premier League er i sorg i dag, sa Bakke til TV 2 Sporten søndag.

Se intervjuet med Bakke i videovinduet øverst på siden!

Speed er en de virkelig store spillerne i Leeds' historie etter å ha tilbrakt ungdomskarrieren der og ha spilt som proff i klubben i åtte år. Bakke omtaler mannen med 535 Premier League-kamper som en blid og hyggelig person, som alltid stilte opp for alle.

– Jeg spilte jo ikke med han, men jeg spilte mot han flere ganger. Jeg tror han har vært godt likt i alle klubben han har vært i, sier Bakke, som møtte Speed i fjor da waliseren var på besøk i Bergen.

– Det er en forferdelig beskjed å få. Han var en fantastisk fyr, så det er ubeskrivelig.