Luis Suarez (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
Luis Suarez (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

Premier League-eksperter slakter Suárez-filming

– Han irriterer meg.

At Luis Suárez er en meget god fotballspiller er hevet over enhver tvil. Flere og flere hevder imidlertid at Liverpool-stjernen har en lei tendens til å falle for lett – blant dem TV 2s Premier League-eksperter.

– Han irriterer meg, han irriterer mange av medspillerne, han irriterer pressen i England, for han overspiller og filmer i enkelte situasjoner, sier Morten Langli, som provoseres spesielt mye av denne situasjonen fra kampen mot Manchester City:

573858

– Det er jo Suárez som stempler Kompany i den situasjonen, og det er jo han som skal ha frispark. Den overspillingen der skaffer du deg ikke mange venner med i Premier League, mener Langli.

– Han får mye pes for å falle lett, Suárez. Men så var det en gang tidligere i kampen der han holdt seg på bena da han kunne gått ned. Det var akkurat som at han prøvde ekstra hardt å vise at han ikke er en slik type. Men, ja, han har helt klart et rykte på seg for det, sier helgens gjest, BBC-kommentator Jacqui Oatley.

Se TV 2s Premier League-panel diskutere Suárez i videovinduet øverst

Les også: Balotelli klikket etter utvisningen – ødela garderobedør

Fokuset på Suárez' filming er blitt forsterket etter at han kom til den knalltøffe engelske ligaen, men Aleksander Schau synes det man så mot City er en gammel historie som gjentar seg.

– Et halvt år inn i tiden i Ajax visste vi jo at Luis Suárez drev med dette her. Vi har sett det i internasjonale mesterskap, og vi har sett det siden han kom til Liverpool. Det blir jo aldri gjort noe med, han fortsetter og fortsetter og fortsetter. Noen sier at det er profesjonelt, jeg sier at det er juks. Og når jeg sier at det er juks, så får jeg kjeft, men det får jeg bare ta. Dette her er reinspikka juks, vi må nappe det ut av fotballen, sier Schau.

Langli tror Suárez gjør seg selv en bjørnetjeneste ved å finterpe skuespillerferdigheter i fotballkamper.

– Det er selvfølgelig dumt av ham å få det ryktet, for han havner veldig ofte i straffesituasjoner der dommeren ikke vil blåse, sier Langli.

– Det blir «Ulv, ulv». God, gammeldags «Ulv, ulv», forklarer Schau.

Kan du skape et vinnerlag? Premier League-manager er tilbake
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk