frank-strausskahn-konspirasjon-F - Antyder konspirasjon mot Strauss-Kahn

En artikkel som antyder at voldtektsanklagene mot tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn var en konspirasjon, møter sterke reaksjoner fra president Nicolas Sarkozys parti i Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Denne historien er latterlig. Argumentet om at det skal ha vært en sammensvergelse er grotesk, sier lederen av Frankrikes konservative regjeringsparti UMP, Jean-François Cope. Innenriksminister Claude Guenant avviser spekulasjonene som «ren fantasi».

Strauss-Kahn var ventet å bli sosialistpartiets presidentkandidat og en reell utfordrer for president Nicholas Sarkozy før voldtektsanklager fra en hotellansatt i New York. Han gikk av som sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF) på grunn av skandalen, og ble samtidig forhindret fra å stille til valg for det franske sosialistpartiets presidentkandidatur.

– Jeg har ikke sagt at det var en politisk sammensvergelse, men jeg vil hevde at folk var på jakt etter noe som kunne bevise et feiltrinn, som igjen kunne ødelegge for enten hans presidentkandidatur eller jobben hans i IMF, sier Epstein. (©NTB)