given_
given_

Given knust etter Speeds død – reddet likevel Villa-poeng

Før kampen gråt han over den tidligere lagkameratens død. Ti minutter før slutt reddet han laget sitt.

Swansea - Aston Villa 0-0

Det ble en tåredryppende inngang til oppgjøret i Wales, der nasjonen er i sjokk etter meldingen om landslagssjef Gary Speeds død.

Les også: Wales-manager Gary Speed er død

Swansea har flere walisiske landslagsspillere, og Villa-stopper James Collins spiller også for Wales. Mest knust av alle virket likevel gjestenes irske keeper Shay Given, som var lagkompis med Speed i Newcastle. Før kampen ble Speed hedret med en minnestund og Given var etterpå tydelige preget av det sterke øyeblikket og det tragiske dødsfallet.

Tamt før pause
Selve kampen virket også preget av de triste omstendighetene, for det var et til tider lite underholdende oppgjør som utspilte seg på Liberty.

Den eneste virkelige sjansen før hvilen kom etter rundt halvspilt omgang, da Villa-angriper Gabriel Agbonlahor forsøkte seg fra skrått hold. En benparade fra Michael Vorm reddet hjemmelaget.

Ti minutter etter hvilen var de to involvert igjen. Agbonlahor dro til fra like utenfor boksen, men Vorm var nok en gang på rett plass.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst

given_
given_

Store sjanser mot slutten
Utover i omgangen tok gjestene fra Birmingham stadig mer kontroll over kampen, men plutselig var det Swansea som kunne tatt ledelsen mot spillets gang. Etter 71 minutter kom Leroy Lita til en god mulighet fra rundt ti meter, men ble noe forstyrret av Villa-forsvaret og sendte skuddet like utenfor.

Vertenes angriper kunne irritere seg over en forspilt sjanse, men enda mer irritert bør Emile Heskey være. Kraftpakken fikk stå helt alene i boksen, elleve minutter før slutt, men avslutningen gikk rett på Vorm.

Bare minuttet etter skulle Lita og Swansea få den siste muligheten til å ta med seg en trepoenger. Men bakerst hos Villa sto Given i veien for angriperens forsøk – kanskje var den redningen en siste ære til kompisen Gary Speed.

Dermed gikk «Swansealona» av banen uten å score for tredje gang på rad, og ligger nå som nummer 13 på tabellen. Aston Villa er foreløpig på 8. plass.