Demar Phillips (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)
Demar Phillips (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)

Aalesund knuste Branns medaljedrøm

Aalesund beseiret Brann i cupfinalen - søndag torpederte «tangotrøyene» Branns medaljedrøm.

Aalesund - Brann 3-1

Color Line Stadion/Bergen(TV2Sporten): Brann levde i håpet om å sikre seg en medalje da Rune Skarsfjords mannskap steg ut på Color Line Stadion søndag. Men ting gikk på langt nær slik rødtrøyene hadde ønsket det mot festbremsen Aalesund.

Vertenes Magnus Sylling Olsen og Demar Phillips sendte Aafk foran med to mål, men like etter pause blåste Erik Mjelde liv i håpet da han dunket inn reduseringen. Da Brann øynet håpet om å slå tilbake, satte Sylling Olsen inn sitt andre for dagen etter å ha kommet alene gjennom mot Piotr Leciejewski ti minutter før full tid.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Aafk-kompleks
Brann ble dømt nord og ned før årets sesong, men rødtrøyene har svart kritikerne med å levere en fantastisk sesong. Cupfinale og fjerdeplass i serien kan sies å være over all forventning, selv for et kravstort bergenspublikum. Skarsfjord synes likevel det var surt at medaljen glapp i siste serierunde.

– Vi er akkurat ikke gode nok til å vinne i da eller til å ta medalje, men vi er frytkelig nær, sier Skarsfjord til TV 2 Sporten.

Les også: Moa fikk Kniksenprisen som årets spiller: – En bekreftelse på at jeg har gjort noe riktig

– En andreplass i cupen og en fjerdeplass i serien er jæklig sterkt, men de plasseringene innebærer en del smerte.

TV2 Play: Se hele intervjuet med Mjelde og Skardsfjord her!

Aalesund har hatt et godt tak på Brann de siste årene, og en må helt tilbake til 2005 for å finne siste gang bergenserne vant på Color Line Stadion. Målscorer Mjelde ønsker nå å kvitte seg med komplekset.

– Det skal vi prøve å finne ut av til neste år. Det er et eller annet der, for de er hakket vassere enn oss når vi møtes, sier Mjelde.

Skarsfjord var som vanlig svært aktiv på sidelinjen, og da Aalesund gikk opp i 3-1-ledelse kokte det over for treneren. Skarsfjord forlot trenerbenken og gikk inn i garderoben - han var nemlig forbannet på dommerne for at det ikke ble dømt frispark i situasjonen før Sylling Olsens scoring.

– Jeg synes det er rart at fire stykker med «headset» (dommerne, journ.anm) ikke klarte å se at Zsolt ble hindret da han skulle forsvare det målet, sier Skarsfjord.

Tidlig kalddusj
Et medaljejagende Brann fikk seg et skikkelig slag i trynet etter bare 12 minutter på Color Line Arena. Jo Nymo Matland slo et knallhardt frispark inn i feltet der var Magnus Sylling Olsen på plass og brukte hodet til å sende Aalesund i føringen.

Brann forsøkte å reise seg, og Kim Ojo markerte seg bare minutter etter at vertene hadde tatt ledelsen. Diego Guastavino ble stående fri inne i feltet og fikk ballen i beina. Den fotrappe uruguayaneren dyttet ballen til Ojo på motsatt stolpe, men spissen måtte strekke seg for å få sendt i vei en avslutning og ballen spratt i stolpen.

Les også: Rosenborg tok bronsemedaljene

Medaljesuget var stort hos Brann-spillerne, som fortsatte å rulle opp den ene sjansen etter den andre. Men vertene var som vanlig farlige på dødball, anført av den presise foten til Nymo Matland.

Da halvtimen var spilte prøvde venstrebacken samme oppskrift som hadde gitt «tangotrøyene» ledelse, men headingen til Sylling Olsen gikk over mål.

Minuttet senere viste Guastavino seg frem igjen da han ladet kanonen fra drøyt 20 meter. Skuddet var knallhardt, men Grytebust var patent og fikk reddet.

Gikk i bakken
Den lille uruguayaneren var et konstant uromoment for Aafk-forsvaret og ti minutter før pause skapte han nye problemer.

27-åringen fikk tatt ballen med seg inn i feltet før han ble lagt i bakken av Demar Phillips. Gjestene ropte etter straffe, men dommer Espen Berntsen så ingen ulovligheter og vinket spillet videre.

Etter hvilen skulle pipeblåseren imidlertid ta fløyta i bruk - denne gang var det en Aafk som skulle få høre dommerens blåsing.

Les også: Odd snublet i siste hinder

Innbytter Christan Myklebust ble lagt i bakken av Piotr Leciejewski inne i Branns sekstenmeter. Phillips var iskald da han skrittet opp og sendte ballen i mål fra krittmerket.

Men Brann ga ikke opp selv og minutter senere kom scoringen. Etter en corner fra Guastavino endte ballen opp hos Mjelde bak i feltet. Kapteinen dunket til og ballen suste i nettet til redusering for bergenserne.

Ti minutter før slutt måtte vertene innse at seieren glapp mellom fingrene da Sylling Olsen noterte seg for kampens andre scoring.

Les også: Haugesund avsluttet sesongen med stil

Michael Barrantes slo en ball i bakrommet til Brann og Zsolt Korcsmár så ut til å ha full kontroll på ballen. Men midtstopperen gikk i bakken, og Sylling Olsen hadde en hel banehalvdel å boltre seg på. Alene med Leciejewski hadde spissen ingen problem med å overliste keeperen og sette inn sitt andre for dagen.

Dermed torpederte Aalesund nok en gang Branns drømmer.

Slik startet lagene:
Aalesund (4-3-3): Sten Grytebust - Ville Jalasto, Edvard Skagestad, Jonatan Tollås Nation, Jo Nymo Matland - Jason Morrison, Michael Barrantes, Peter Orry Larsen - Magnus Sylling Olsen, Kjell Rune Sellin, Demar Phillips
Brann (4-2-3-1): Piotr Leciejewski - Hassan El Fakiri, Zsolt Korcsmár, Lars Grorud, Bjørnar Holmvik - Rudolph Austin, Maxi Bajter - Erik Mjelde, Diego Guastavino, Bentley - Kim Ojo