MER ISOLERT: Den arabiske liga innfører økonomiske sanksjoner mot Syria på grunn av voldsbruken mot demonstranter i landet. President Bashar al Assad har ikke vært i stand til å få en slutt på volden.  (Foto: KHALED AL HARIRI/Reuters)
MER ISOLERT: Den arabiske liga innfører økonomiske sanksjoner mot Syria på grunn av voldsbruken mot demonstranter i landet. President Bashar al Assad har ikke vært i stand til å få en slutt på volden. (Foto: KHALED AL HARIRI/Reuters)

Arabiske land innfører sanksjoner mot Syria

Den arabiske liga innfører økonomiske sanksjoner mot Syria på grunn av voldsbruken mot demonstranter i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utenriksministerne i Den arabiske liga møttes søndag og 19 av de 22 medlemslandene sluttet seg til straffetiltakene.

Mer isolert

Nabolandene vil nå sperre kontoer som tilhører syriske myndigheter og ilegge høytstående tjenestemenn reiseforbud.

LES OGSÅ: – Meldinger om tortur av barn i Syria

Investeringer i landet vil også bli stanset, opplyser Qatars statsminister Hamad bin Jassim al-Thani. Syrias sentralbank blir også omfattet av straffetiltakene.

Sanksjonene kommer fordi Syrias president Bashar al-Assad ikke tillater at arabiske observatører får komme til landet for å undersøke uroen som har kostet flere tusen mennesker livet.

– Alt arbeidet vi gjør handler om å unngå slik innblanding, sa Hamad bin Jassim al-Thani.

Stemte mot sanksjonene

To av Syrias nærmeste naboer, Irak og Libanon, stemte mot sanksjonene. Irak mener at en økonomisk blokade ikke vil fungere i praksis, skriver BBC.

LES OGSÅ: FN fordømmer voldsbruk i Syria

Syrisk TV beskriver sanksjonene som «uhørte tiltak mot siktet mot det syriske folket». Samtidig fortsetter volden i Syria og aktivister hevder at minst elleve mennesker skal ha blitt drept i løpet av søndagen.

Den arabiske ligaen truet Syria med sanksjoner tidligere denne måneden etter at president Bashar al-Assad gjentatte ganger mislyktes i å få en slutt på volden.

(©NTB/tv2.no)