Mushaga Bakenga (Foto: Alley, Ned/Scanpix)
Mushaga Bakenga (Foto: Alley, Ned/Scanpix)
Mushaga Bakenga (Foto: Alley, Ned/Scanpix)
Mushaga Bakenga (Foto: Alley, Ned/Scanpix)

Rosenborg tok bronsemedaljene

John Chibuike og Mushaga Bakenga berget sesongen for RBK.

Rosenborg - Viking 3-2

Lerkendal Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Sesongavslutningen mot Viking ble en nervepirrende affære for Rosenborg. Et tidlig baklengsmål gjorde at bronsemedaljene en stund så ut til å glippe, men etter hvert gikk ting trøndernes vei både på Lerkendal og øvrige arenaer.

– Det er sjelden man jubler så mye for en bronse, men da ting så umulig ut, og sett ut ifra denne sesongen her, så er det sykt deilig, sier tomålsscorer Mushaga Bakenga til TV 2 Sporten.

– Det er helt sykt at det gikk vår vei, så nå er jeg i himmelen, smiler Bakenga.

Se hele bronseintervjuet med Mushaga Bakenga i TV 2 Play

«Skönt»
RBK-trener Jan Jönsson mener avslutningen viser hva som bor i laget. Plasseringen gir den tradisjonsrike klubben muligheten til å konkurrere i Europa også neste sesong.

Vi har hatt kamper der vi ikke har tatt vare på mulighetene våre, så dette var herlig.

– Jeg hadde håpet på en bra prestasjon og tre poeng i dag, og jeg fikk vel en prestasjon som var sånn der. Etter en svak innledning kom det seg mer og mer. Det var nerver i det, tverrligger- og stolpetreff et par ganger, men vi tok tre poeng og det er «skönt», sier Jönsson før han får bekreftelsen på at Rosenborg har tatt bronsemedaljer.

– Vi har hatt kamper der vi ikke har tatt vare på mulighetene våre, så dette var herlig. Det viser styrke at vi etter en vanskelig sesong kommer ut og tar en medalje, sier Jönsson.

Les også:Her blir Mos toppscorer i Tippeligaen

Glede og lettelse
– Dere feirer som om dere har vunnet gull i kveld?

– Det gjør vi nå ikke. Men jeg tror at klubben og spillerne kjenner en form for glede og lettelse over at det blir en tredjeplass. Det kjennes bra ut, sier Jönsson.

Se hele intervjuet med Jan Jönsson i TV 2 Play

Svensken vil ikke love enda edlere medaljer neste år.

– Vi får gå for å bli bedre, og så får vi se hva utviklingen fører til, sier Jönsson.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Frustrert Hareide
Viking-trener Åge Hareide etterlyser på sin side kynisme hos spillerne sine, men er fornøyd med to scoringer på Lerkendal – mot et lag Hareides gutter ikke har vunnet mot på tolv seriekamper.

– Vi spiller bra fotball, men vi er for lite kyniske når vi leder fotballkamper. Det må vi lære. Jeg tror det skyldes litt at vi er litt urutinerte, sier Hareide.

Viking avsluttet sesongen på 11. plass etter én seier på de siste sju kampene.

Slik startet lagene:

Rosenborg (4-4-2): Bråthen - Lustig, Larsen, Høiland, Dorsin - Fredheim Holm, Henriksen, Issah, Svensson - Chibuike, Bakenga.

Benken: Örlund, Winsnes, Prica, Dockal, Lago, Rønning og Moldskred.

Viking (4-3-3): Jarstein - Skogseid, Bjørdal, Sigurdsson, Bertelsen - Danielsen, Knarvik, Nisja - de Lanlay, Nevland, Berisha.

Benken: Østbø, Andersson, Sæternes, Tveita, Bjarnason, Olsen, Schulze.