ny2-russl-putin-preskand-F - Putin advarer omverdenen mot valginnblanding

Russlands statsminister Vladimir Putin vil ikke at andre land blander seg inn i hvordan Russland avvikler valget på ny nasjonalforsamling og president.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Putin talte søndag på partikongressen til regjeringspartiet Det forente Russland. Der kom han med klar beskjed til omverdenen om ikke å bry seg med valgene. Russerne skal velge ny nasjonalforsamling 4. desember i år og president 4. mars neste år.

Putin beskyldte også utenlandske makter for å forsøke å blande seg inn i russisk politikk ved å gi penger til opposisjonspolitikere og på annen måte forsøke å få innflytelse over valgene

– Vi vet at det i disse dager, under oppkjøringen til valget på ny nasjonalforsamling, så har representanter for enkelte utenlandske statsmakter samlet de menneskene som de gir penger til for å gi dem instrukser og for selv å få innflytelse over valgkampen, sa Putin.

– Jeg er takknemlig overfor president Dmitrij Medvedev og for Det forente Russland for å ha nominert meg og bedt meg stille som presidentkandidat for den russiske føderasjonen. Selvfølgelig godtar jeg med glede denne nominasjonen, sa Putin til kongressen. (©NTB)