Oscar Cardozo
Oscar Cardozo

Cardozo applauderte dommeren etter å ha fått rødt kort

Óscar Cardozo viste hvor fornøyd han var med den tidlige dusjen etter å ha pådratt seg to unødvendige gule kort.

Benfica - Sporting Lisboa 1-0

Byderbyet mellom Benfica og Sporting Lisboa ble akkurat så dramatisk det bør være når to erkerivaler møtes. Underholdende fotball og store sjanser satte farge på kampen, men Benficas Óscar Cardozo ble kanskje revet litt for mye med hjemme på elektriske Estádio da Luz.

Cardozo så rødt
Først pådro spissen seg et unødvendig gult kort for etter å ha knuffet med Sportings Ricky van Wolfswinkel i forkant av et frispark. Drøyt 15 minutter senere fikk Cardozo sitt andre gule for dagen - nok en gang på unødvendig vis.

En ball ble klarert fra Benficas sekstenmeter og Cardozo jaget etter klareringen ved midtbanesirkelen. I duell med en Sporting-forsvarer gikk paraguayaneren i bakken, men fikk ikke det frisparket han ville ha. I ren frustrasjon slo han armen i bakken og skrek mot dommeren. Pipeblåseren var nådeløs, løp bort til Benfica-stjernen og røsket opp nok et gult kort. Dermed ble det en tidlig dusj for Cardozo.

Les også: Moas lagkamerat med vanvittig scoring: – Det sykeste jeg har sett noen gang!

Men 28-åringen hadde ikke fått utløp for all sin frustrasjon. For han gikk bort til dommeren mens han klappet i hendene og nikket anerkjennende.

Se situasjonen i videovinduet øverst på siden!

Sendte fansen til himmels
Det ble som ventet fyrverkeri på banen da de to rivalene møttes lørdag. Kampen var også noe spesiell - Benfica lå på andreplass i serien før kampen, mens Sporting fulgte hakk i hæl på tredje.

Et fullsatt stadion skapte en herlig ramme rundt kampen, og på banen gjorde spillerne det samme. Sjansene kom på løpende bånd, men det ville seg ikke helt for noen av lagene.

Les også: Vermaelen på godt og vondt mot Fulham

Det måtte en dødball til før hjemmefansen ble sendt til himmels. Pablo Aimar svingte en presis ball inn mot første stolpe - der kom Javi García i et vanvittig tempo og stanget ballen kontant i mål. Stadion gikk av hengslene.

TV2 Play: Se scoringen til García her!

Like etter pause hadde Cardozo muligheten til å doble ledelsen, men det flotte forarbeidet stod ikke i stil til avslutning, og Sporting-keeper Rui Patríco fikk slått til corner.

Minutter senere ble Cardozo sendt i dusjen etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort for kvelden.

Sporting satte inn en enorm sluttspurt for å sikre seg poeng, men det ville seg ikke for de grønne og hvite. Dermed stakk Benfica av med seieren, samtidig som de steg forbi Porto og inntok tabelltopp. Sporting blir liggende på tredjeplass.