ny2-syria-soldater-drept-F - Syriske soldater drept av desertører

18 syriske soldater og sikkerhetsfolk er drept i kamper med desertører fra hæren i løpet av de siste to dagene, ifølge en menneskerettsgruppe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag ble åtte soldater og sikkerhetsfolk drept og 40 såret i et angrep i Idlib, nordvest i Syria, ifølge gruppen Syrian Observatory for Human Rights.

– En gruppe desertører angrep en avdeling i en kolonne med sju biler på veien mellom Ghadka og Maaret Numan, het det i en melding fra organisasjonen.

Desertører fra hæren har gått sammen og dannet opprørsstyrken Syrias frie hær for å kjempe mot styrkene til president Bashar al-Assad. Den har den siste tiden vært på offensiven.

Tidligere lørdag meldte Syrian Observatory for Human Rights at minst ti soldater og sikkerhetsfolk var drept i et angrep i storbyen Deir Ezzor øst i landet. Angrepet skal ha skjedd fredag, og også en sivilperson skal ha blitt drept

Fredag opplyste hæren at seks spesialtrente piloter og fire andre var drept i et angrep dagen i forveien. Syrias frie hær tok på seg ansvaret for angrepet.

Samtidig blir stadig nye sivile drept i sikkerhetsstyrkenes angrep på fredelige demonstranter. Fem sivile, deriblant et barn, ble drept lørdag i byene Homs og Deir Ezzor, ifølge den syriske menneskerettsgruppa.

Gruppa melder også at 16 ble drept fredag da demonstranter viste sin støtte til Den frie syriske hær. (©NTB)