Pakistan rasende etter Nato-angrep

Opp mot 28 pakistanske soldater er drept i et Nato-angrep i det nordvestlige Pakistan. Landet har reagert med å stoppe Nato-forsyninger inn til Afghanistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Opp mot 28 pakistanske soldater skal ha blitt drept og 14 andre såret da Nato-helikoptre angrep en pakistansk militærpost nær grensen til Afghanistan natt til lørdag.

Det opplyser talsmenn for pakistansk etterretning til nyhetsbyrået Reuters.

LES OGSÅ: USA likviderer terrormistenkte som aldri før

Vil svare med handling

Pakistans statsminister fordømmer angrepet på det sterkeste, mens informasjonsminister Firdous Aashiq Awan sier regjeringen vil svare med handling:

– Den pakistanske regjeringen kan ikke tolerere slike handlinger mot hæren sin. Hvis Gud vil, skal vi ta opp denne saken i et relevant forum. Vi vil ikke bare protestere, men vi vil også bevise gjennom spesifikke handlinger at den pakistanske regjeringen ikke kan tolerere denne typen handlinger, sier Awan til internasjonale medier.

Foreløpig har Pakistan reagert ved å stenge grensen for Nato-forsyninger inn i Afghanistan

STOPPER FORSYNINGER: Etter lørdagens, angrep, har Pakstan stoppet alle forsyninger til Nato-styrkene i Afghanistan. (Foto: KHURAM PARVEZ/Reuters)
STOPPER FORSYNINGER: Etter lørdagens, angrep, har Pakstan stoppet alle forsyninger til Nato-styrkene i Afghanistan. (Foto: KHURAM PARVEZ/Reuters)

Samler inn informasjon

– Vi er klar over at det har skjedd noe. Vi holder fortsatt på med å samle inn informasjon, sier en talsmann for NATOs ISAF-styrker i Kabul.

Leder av ISAF-styrken i Afghanistan, general John Allen, sier Nato skal undersøke hendelsen svært nøye, og tilbyr sine kondolanser til de dreptes familier.

Nyhetsbyrået Reuters beskriver hendelsen som den mest alvorlige av sitt slag i tiden etter at Pakistan gikk med på å støtte den amerikanske invasjonen av Afghanistan i 2001.

Forholdet mellom USA og Pakistan har vært spent siden amerikanske spesialstyrker drepte Osama bin Laden i et raid i Pakistan.

LES OGSÅ: – Bin Laden skulle drepes, ikke fanges

(NTB/TV 2)