LeBron James og resten av spillerne i NBA kan smile over at sesongen mest sannsynlig endelig kommer igang. (Foto: Sue Ogrocki/Ap)
LeBron James og resten av spillerne i NBA kan smile over at sesongen mest sannsynlig endelig kommer igang. (Foto: Sue Ogrocki/Ap)

NBA-konflikten trolig løst

Sannsynligvis sesongstart 1. juledag

Det har lenge vært konflikt i NBA og sesongen har blitt utsatt etter forhandlingene mellom spillerne og eierne har dratt ut i tid. Spillerne har blant annet nektet å gå ned i lønn, og dermed har NBA-sesongen, som egentlig skulle startet i begynnelsen av november, latt vente på seg – flere har til og med fryktet en total avlysning av sesongen.

Nå ser det ut til at konflikten har fått en løsning. Natt til lørdag kom klubbeiere og spillere frem til et forlag til løsning på lønnskonflikten etter et 15 timer langt møte mellom partene.

– Det var et vanskelig møte, men vi ble enige. Nå håper jeg at vi kan få alt på plass, slik at vi kan komme i gang 25. desember, sier NBA-direktør David Stern.

LES OGSÅ: NBA-lockouten kan sende Kobe Bryant til Italia

Men først må løsningen aksepteres av begge parter, og det kan ta tid. Etter resultatløse forhandlinger 14. november oppløste spillerne sin fagforening og gikk til sak mot ligaen. Dermed må søksmålet eventuelt trekkes først og fagforeningen må gjenopprettes før sesongen kan starte.

Siste gang NBA var rammet av en tilsvarende konflikt var i 98/99-sesongen da det endte med at sesongen ble kuttet til drøye 50 kamper, ettersom sesongstarten gikk så sent som i februar.