Fastklemt i bilvrak etter frontkollisjon med trailer på E6

Personbilføreren måtte skjæres ut av bilvraket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

E6 er stengt i begge kjøreretningen fredag kveld etter en frontkollisjon sør for Trondheim.

– Det var en frontkollisjon mellom en trailer og en personbil. Føreren av personbilen satt fast og måtte skjæres løs av brannvesenet. Vedkommende er nå brakt til St. Olavs hospital, sier operasjonsleder Rune Brandmo i Sør-Trøndelag politidistrikt til tv2.no.

Ulykken skjedde mellom Klettbakken og Klettkrysset like sør for Trondheim. Veien forbli stengt inntil videre fordi politiets arbeid på skadestedet fortsatt vil ta tid.

Omkjøring blir skiltet på stedet og går via gamle E6, opplyser Brandmo.

– Ulykkesgruppen og tekniske etterforskere er på vei til stedet, sier Brandmo ved 23.30-tiden. Han og kollegene fikk den første meldingen inn til seg klokken 22.50.

– Vet man noe om årsaken og skadeomfanget?

– Nei, vi har foreløpig ingen informasjon om dette og vet heller ikke hvilket av kjøretøyene som kom over i feil fil. Vi kjenner ikke skadeomfanget til føreren av personbilen, men fikk opplyst av våre folk på stedet at vedkommende pustet selv når ambulansen dro avgårde til St. Olavs hospital.

Fartsgrensen på stedet er ifølge Brandmo minst 70 km/t. Politiet antar derfor at bilene trolig har hatt høy fart da de støtte sammen.

– Hvordan var kjøreforholdene forut for ulykken?

– Vi har ikke fått meldinger om at det skal være glatt eller noe annet ekstraordinært.

Føreren av det polskregistrerte vogntoget er uskadd. De materielle skadene er svært omfattende, og vogntoget veltet over på siden etter sammenstøtet.