Ekstrem kidnappingsfare har rammet turistnæringen nord i Mali, og spesielt i Timbuktu, knallhardt. Dette bildet er tatt i byen i 2006. (Foto: ISSOUF SANOGO/Afp)
Ekstrem kidnappingsfare har rammet turistnæringen nord i Mali, og spesielt i Timbuktu, knallhardt. Dette bildet er tatt i byen i 2006. (Foto: ISSOUF SANOGO/Afp)

Svenske kidnappet i Mali

Én person skutt og drept i kidnappingsdrama i Timbuktu.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre personer, blant dem en svenske, ble fredag kidnappet i Timbuktu i afrikanske Mali. Dette opplyser kilder i landets sikkerhetsmyndigheter til det franske nyhetsbyrået AFP.

De andre kidnappede skal være en nederlender og en sør-afrikaner som også har britisk statsborgerskap.

De til sammen fire personene satt på en restaurant på torget i Timbuktu når de ble overfalt av tungt bevæpnede menn. Den drepte mannen, en tysker, skal ha blitt skutt og drept på stedet når han forsøkte å motsette seg kidnappingen.

– Vi har også fått opplysninger om dette, men når det gjelder svensker som kidnappes i utlandet er ikke dette noe vi kommenterer på grunn av sikkerhetsmessige forhold, sier pressetalsmann Varg Gyllander i Rikspolisstyrelsen til Aftonbladets nettutgave.

Dette er den andre kidnappingen på et knapt døgn i dette området. Ifølge Aftonbladet ble to franskmenn bortført fra et hotell like ved torsdag.

Kidnappinger av utlendinger er slett ikke uvanlig i dette området. Det norske Utenriksdepartementet har fra før frarådt alle nordmenn å reise til områder i Mali nord for Niger-elven fra Mopti. Dette inkluderer også Timbuktu. Svenske myndigheter opererer med tilsvarende reiseråd.