NOK ET TAP FOR SOLBAKKEN: Ståle Solbakken og Köln gikk på et 0 3 tap for Håvard Nordtveit og Borussia Mönchengladbach fredag.
NOK ET TAP FOR SOLBAKKEN: Ståle Solbakken og Köln gikk på et 0 3 tap for Håvard Nordtveit og Borussia Mönchengladbach fredag.

Nordtveit og M'gladbach utklasset Solbakkens Köln

Helsvart kveld for Köln da Borussia Mönchengladbach klatret til tabelltopp i Bundesliga.

Köln - Borussia Mönchengladbach 0-3

Ståle Solbakken og Köln hadde lite å stille opp med da et Borussia Mönchengladbach i storform kom på besøk hjemme på RheinEnergie Stadion fredag. Med Håvard Nordtveit på laget lekte M'gladbach seg inn til en komfortabel 3-0-seier og tabelltopp i Bundesliga.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst på siden!

21 år og leder Bundesliga
Nordtveit spilte en meget solid kamp for gjestene og gjorde få feil i et ballbesittende M'gladbach-lag. Nordmannen var også svært delaktig i 3-0-målet til Mike Henke, da han var tredje sist på ballen. Unggutten har for alvor etablert seg på laget som nå troner øverst i Bundesliga med en kamp mer spilt enn gigantene Bayern München og Borussia Dortmund - det synes han er stort.

– Det er vanvittig artig. Jeg er 21 år og spiller i en av de beste ligaene i verden. Vi ligger godt an i forhold til forrige sesong, så nå er det bare til å kjøre på, sier Nordtveit til TV 2 Sporten.

TV2 Play: Se intervju med Solbakken og Nordtveit her!

For M'gladbach slet ikke nevneverdig med å bekjempe et tafatt Köln-lag i heksegryten RheinEnergie Stadion. Selv om Nordtveit ikke tenkte for mye på motstanderens prestasjoner, hadde laget en god plan på hvordan Solbakkens menn skulle beseires.

– Köln er kjent for å være et lag som står ganske høyt og vi vet at bakrommet er det. Vi ser bare hvordan andre lag har scoret mål på Köln, og prøver å gjøre det samme, sier Nordveit.

Den analysen er ikke Solbakken helt enig i.

– Det er en motsatt analyse fra det jeg har hørt av andre som har analysert oss, svarer Solbakken.

Les også: Presidenten i Solbakkens klubb trekker seg

– Det var ikke noen spesielle ting i dag - de var bedre enn oss. Vi kunne gjort det på den ene eller andre måten, men det var stor forskjell på lagene.

Solbakken mener at laget manglet den mentale styrken da M'gladbach gikk opp til 1-0, men han innrømmer at han ikke er kjempeoverasket over at serielederen slo hans eget lag.

– Superoverrasket er jeg ikke siden vi ikke har spilt kamp på tre uker og vi er ute av «matchrytme». Vi mange spiller på banen som ikke har spilt på to-tre måneder som gjør sitt beste, men i dag var det ikke nok, erkjenner Solbakken

Tidlig dominans
Gjestene satte tidlig standarden i kampen og stjerneskuddet Marco Reus var nær nettsus etter bare drøyt ett minutt. Unggutten fikk ballen på hjørnet av sekstenmeteren, men Michael Rensing i Köln-buret fikk slått ballen over tverrliggeren. Solbakkens menn hang ikke med på det påfølgende corneren, men Rensing holdt hodet kaldt og hindret nok en stor M'gladbach-sjanse.

Les også: City bekrefter interesse for tysk stjerneskudd

Nordtveit og co. fortsatte dominansen og Köln ble stort sett tilskuere til gjestenes balltrilling. Det skulle ta en 20 minutter før scoringen kom for M'gladbach.

Patrick Herrmann spilte en ball på tverrs utenfor Kölns sekstenmeter, og etter et elendig klareringsforsøk fikk Henke en enkel jobb da han dunket ballen i mål fra kort hold.

M'gladbach i siget
Gjesten fortsatte å holde et fast grep om kampen, og da halvtimen var spilt fikk M'gladbach frispark like utenfor sekstenmeteren til Köln. Juan Arango skrittet opp og skrudde ballen vakkert ned i hjørnet til Rensing.

Lucas Podolski stod for den eneste sjansen et tamt Köln produserte i første omgang. Angriperen fikk ballen inn i god posisjon, men han glemte å ta av seg ryggsekken og skuddet gikk over mål.

Les også: Her scorer Ujah sine første mål i Bundesliga

M'gladbach hvilte ikke da lagene gikk på banen i andre omgang, og etter bare to minutter var Nordtveit svært delaktig da gjestene satte inn sitt tredje for dagen.

Nordmannen førte ballen oppover banen etter en vakker kontring, før han dyttet ballen ut til en lagkameratet. Skuddforsøket ble mesterlig reddet av Rensing, men på returen dukket selvsagt Henke opp og satte inn sitt andre for dagen.

Les også: Tap for Jørn Andersen i trenercomebacket

På tabelltopp
22 år gamle Reus var som alltid svært bevegelig og brilijerte med sin eminente teknikk. Drøyt 20 minutter før full tid viste Reus hvorfor flere av storklubbene i Europa sikler etter signaturen hans. På vakkert vis danset han seg forbi tre-fire Köln-forsvarer før han prøvde seg med en avslutning. Uheldigvis for Reus fikk Rensing avverget det som kunne blitt en vakker scoring.

Köln maktet ikke å dytte inn en redusering, og dermed kunne M'gladbach ta med seg alle tre poengene og feire fredagsnatten på tabelltopp i Bundesliga.

De leder nå serien ett poeng foran Bayern München, med Borussia Dortmund jagende ytterligere to poeng bak. Førstnevnte møter Mainz på bortebane søndag, mens Dortmund skal ut i en knalltøff kamp hjemme mot Schalke lørdag.

Solbakken og Köln ligger beskjedent plassert på en 12.plass.