KLAR FOR BRANN: Thomasz Sokolowski
KLAR FOR BRANN: Thomasz Sokolowski

Sokolowski: – Jeg er ingen Messias, frelser eller Harry Potter

En skadeplaget Tomasz Sokolowski håper på en ny start i Brann, men demper forventingene til 2012-sesongen.

Brann Stadion (TV2 Sporten): Thomasz Sokolowski signerte fredag en treårskontrakt med Brann etter en trøblete sesong preget av skader og lite spilletid i Viking.

Midtbanespilleren ser frem til å bli en del av Rune Skarsfjords lag.

– Jeg ser veldig frem til å "joine" en gjeng hvor det er masse kvalitet. Gutta har levert en strålende sesong i år. Jeg kommer til å være en brikke i en tropp med allerede masse kvalitet, så jeg håper jeg kan bidra på best mulig måte, sier Sokolowski til TV 2 Sporten.

Se intervjuet med Sokolowski i videovinduet øverst på siden!

Men at Sokolowski skal omvende en noe variabel Brann-midtbane ser han ikke for seg.

– Jeg er ingen Messisas, frelser eller Harry Potter. Jeg skal være en best mulig treningspartner dag inn og dag ut, gjennom alle ukene i løpet av et år. Jeg er revansjesugen og lysten på å få gang på fotballkarrieren igjen, sier Sokolowski.

Les også: Sokolowski: - Veldig giret på Brann

Den polskfødte 26-åringen kom til Viking fra Lyn i 2009, men det har gått trått for «Soko» i Stavanger-klubben. Han vil likevel ta med seg mye positivt fra oppholdet i Viking.

– Det har vært opp og ned. Det har vært lærerrikt, hvis jeg skal vinkle det positivt. Resultatene har svingt, og jeg har pådratt meg skader. Jeg vet ikke hvilket ord jeg skal bruke for å beskrive det. Jeg håper de får et positivt resultat nå på søndag mot Rosenborg. Jeg ønsker dem lykke til neste sesong, og fremover, sier Sokolowski.

Etter det TV 2 Sporten erfarer går 26-åringen kraftig ned i lønn. Sokolowski ville mottat en "sign-on-fee"-bonus på nyåret, og ville tjent mellom 2,5 til 3 millioner kroner i Viking.

– Du går glipp av en del penger ved å gå til Brann?

– Fotballen er drivkraften og prioritering nummer én. Det er riktig det du sier, jeg må si fra meg en vesentlig sum, men det er ikke den jeg er. Jeg synes det er ubehagelig å snakke om siffer, tall og lønninger. Nå har jeg bare lyst til å komme på skinner igjen å ha fokuset der.