NUMMER TO: Magnus Krog. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
NUMMER TO: Magnus Krog. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Norsk kombinertbombe i Kuusamo

24-åringen Magnus Krog sjokkerte alle og gikk inn til verdenscupseier i kombinert i Kuusamo.

24-åringen Magnus Krog leverte fenomenalt både i hoppbakken og i langrennsløypa og gikk i mål til en meget overraskende seier i sesongens første kominertrenn i verdenscupen.

– Det har vært en drøm
Triumfen i Kuusamo var også Krogs første seier i et verdenscuprenn, og etter løpet var 24-åringen storfornøyd med egen prestasjon.

– At jeg får det såpass bra til i bakken er jeg kjempefornøyd med. Jeg vet at jeg er sterk i løypa, og å gå fremme og prege konkurransen var helt vanvittig, sier Krog til TV 2 Sporten.

Se intervjuet med Krog i videovinduet øverst på siden!

Etter en solid prestasjon i løypa hadde Krog gått inn de 59 sekundene tyskeren Tino Edelmann hadde til gode på nordmannen fra hopprennet. I den siste bakken før målgang stod det mellom Edelmann, Krog og japaneren Akito Watabe.

– Jeg følte meg ganske pigg og hadde lyst til å rykke i bunn av siste bakken, men jeg fikk beskjed om å ta det litt med ro og være «kald». Så banka jeg til på toppen, og når jeg fikk luke så skjønte jeg at jeg kom til å vinne. Det var helt rått, sier Krog.

Les også: Bjørgen suveren i sprintfinalen

Seieren i Kuusamo gjorde sitt til at 24-åringen kunne tre på seg den gule ledertrøyen som et bevis på at han leder verdenscupen i kombinert. Det er noe han har drømt om lenge.

– Det har vært en drøm siden jeg var liten, så akkurat nå er det en vanvittig opplevelse. Det kjennes som at jeg svever på en gul sky - å få på seg den gule ledertrøyen føles veldig spesielt, sier Krog.

I GUL TRØYE: Magnus Krog kunne ta på seg den gule ledertrøyen etter å ha vunnet verdenscuprennet i kombinert i Kuusamo fredag. (Foto: HEIKKI SAUKKOMAA/Afp)
I GUL TRØYE: Magnus Krog kunne ta på seg den gule ledertrøyen etter å ha vunnet verdenscuprennet i kombinert i Kuusamo fredag. (Foto: HEIKKI SAUKKOMAA/Afp)

– Når er han "Magnus 1"
For med en solid norsk laginnsats kunne Krog og co. slå seg på brystet etter historiens første norske verdenscupseier i Kuusamo.

Magnus Moan (6.plass), Mikko Kokslien (8.plass), Håvard Klementsen (13.plass), Jan Schmid (21.plass) og Thomas Kjelbotn (29.plass) sikret seg alle verdenscuppoeng.

Les også: Her tar Remen Evensen over som TV 2-reporter

Moan har vært Norges sterkeste kort i kombinert de siste sesongene, men nå innrømmer trønderen at navnebroren er i ferd med å ta over tronen.

– Vi har en liten intern konkurranse om hvem som er ”Magnus 1” og ”Magnus 2” på laget. Han skal få den her nå. Nå skal vi kalle Magnus Krog for ”Magnus 1”, og så må jeg prøve å jobbe meg tilbake til den tronen. Men det er kjempeartig og meget imponerende at en ny nordmann er på vei opp, sier Moan til TV 2 Sporten.

Han er ukjent for mange. Hva kan du si om ”Magnus 1”?

– Magnus er et produkt av Granåsen skiteam i Trondheim. Det er en treningsgruppe som jobber veldig bra og jeg vil gi en stor gratulasjon til Bjørn Kåre Ingebrigtsen, som har hovedansvaret i Trondheim. Magnus har jobbet hardt og hatt styrken sin i langrennssporet i mange år. I fjor begynte han å skjønne hva skihopping gikk ut på og han har knekt den koden ganske fort.

Rykket fra konkurrentene
Krog, som er oppvokst i Høydalsmo, stod med en 13.plass som sin beste plassering i verdenscupen før fredagens konkurranse i Kuusamo.

Med et solid hopp på 126,5 meter lå Krog på fjerdeplass før langrennsdelen. Tyske Edelmann ledet, med østerrikeren Wilhelm Denifl og finske Janne Ryynänen på plassene bak.

Les også: Bøkko slo tilbake med pallplass

Krog hadde 59 sekunder å hente inn på lederen Edelmann etter at kombinertgutta var ferdig med hopprennet i Kuusamo fredag, og i langrennet var 24-åringen utilnærmelig. Han gikk seg jevnt inn på Edelman gjennom løpet, og i siste bakken rykket nordmannen til og suste inn til en overraskede seier.

– Jeg tror det er lenge siden vi har fått en så bra start i Kuusamo – det er veldig kjekt å se. Hele laget har jobbet bra i sommer, så jeg tror dette blir en artig sesong, sier Krog.

Lagkamerat Kokslien føyer seg inn i rekken av gratulanter, men han innrømmer at Krogs gjennombrudd kom tidligere enn forventet.

– Jeg er fantastisk glad på Magnus sine vegne. Det er litt overraskende at han vinner allerede i det første rennet, men han har vært god i hele sommer, sier Kokslien til TV 2 Sporten.

Watabe kapret andreplassen like bak Krog, mens tyskeren Edelmann måtte ta til takke med tredjeplassen etter å ha ligget i front store deler av løpet. Østerrikeren Mario Stecher leverte også et solid langrenn, men han klarte ikke å henge med mot slutten og endte på en fjerdeplass.