Hamann Cyrano
Hamann Cyrano

Porsche Panamera Hamann: En vanvittig familiebil

Slik forvandlet de familiebilen til til racerbil

Tyske Hamann Motorsport er kjent for å være kompromissløse. De fortsetter der andre sier at nok er nok. Denne gangen er det Porsches familiebil Panamera som har fått gjennomgå.

Ut med familien og inn på racerbanen ser ut til å ha vært arbeidsbeskrivelsen her. Kanskje ikke direkte vakkert og elegant – rå, tøff og brutal er vel et mer passende uttrykk etter forvandlingen av firedørs-bilen.

Bøllete

Når denne dukker opp i bakspeilet, skjønner man liksom at her blir det bråk ...

Del med Facebook-vennene dine

Hammann-Cyrano02
Hammann-Cyrano02

Les vår test av Panamera Turbo her:

For å begynne med motoren – så har de skremt opp turbomaskinen fra 500 til 580 hk og i samme slengen økt momentet fra 700 Nm til massive 820 Nm.

Kiler i magen ...

Prestasjonene nevnes det ikke noe om, men dette bør være nok til at det kiler litt i mellomgulvet når man tråkker til ...

Både sideskjørt og diffusor har som hensikt å øke markpresset ved høy hastighet. Det samme har hullene i panseret. Luftstrømmene sørger for økt press på forhjulene. I tillegg hår de ”åpnet” den opp i fronten – slik at motoren både får luft inn og ut for å kjøle ned.

De mange ”hullene” i karosseriet til tross, så skal den ha bedre aerodynamikk enn originalen.

22-tommere

Hamann-Cyrano03
Hamann-Cyrano03

Les også: Porsche 356 Cabriolet: Like “ny” 49 år senere!

For at beistet ikke skal miste kontakten med underlaget har de senket den 30 millimeter, felgene er 22 tommer høye og 9,5 tommer foran og hele 11-tommer bak, og de er skodd med 265/30 dekk foran og 305/25 bak. Sorte felger med polert kant må sies å passe den hvite Panameraen ganske bra. For å få plass til hjulene har de breddet den 60 millimeter både foran og bak.

Innredningen skreddersyr Hamann etter kundens ønsker, enten du vil ha gult skinninteriør og dekor i treverk, eller rødt skinn og aluminiumsdekor – eller noe helt annet ... Kunden bestemmer, så lenge han eller hun betaler!

Cyrano kaller Hamann sin variasjon over Panamera-temaet. Visstnok oppkalt etter et krater fra et meteornedslag på månen - for dem som måtte lure på det.

Porsche Cayenne: Dette kaller vi heftig taxi