Gabriel Rasch  (Foto: Tim De Waele/TDW)
Gabriel Rasch (Foto: Tim De Waele/TDW)

Raskt Tour de France-håp

Gabriel Rasch ser muligheten til å få sykle Tour de France etter overgangen til FDJ-BigMat.

Han har visst det lenge, men har ikke fått lov til å si noe. Fredag ble det imidlertid offisielt at 35-åringen har signert for det franske laget FDJ-BigMat (tidligere Française des Jeux).

– Dette betyr veldig mye for meg. Jeg var ikke klar for å avslutte karrieren nå. Jeg føler fortsatt at jeg har mye å gi, sier Rasch – som denne sesongen syklet for Garmin-Cervelo.

Første gang uten Hushovd
Helt siden han kom inn i proffsirkuset har han syklet sammen med Thor Hushovd. Dette blir første gang de to kameratene ikke er på samme lag.

– Begge vi to har visst at jeg er god nok til å kunne klare meg på egen hånd, men det betyr litt å kunne vise det til alle andre også. Vi har hatt det mye moro sammen og vi vil helt klart savne hverandre. Samtidig ser jeg ikke bort ifra at vi kommer til å sykle for samme lag en senere gang.

Les også: Kaggestad tror ikke Rasch får kjøre Tour de France

Større sjanse enn i Garmin
I desember møter Rasch sine nye lagkamerater i FDJ-BigMat for første gang. Da legges også rittplanen for kommende sesong.

– Øker sjansene dine til å få sykle Tour de France med denne overgangen?

– Nå har jeg i hvert fall en mulighet til å få være med der. Det hadde jeg ikke i Garmin. Og hvis det ikke blir touren, så kommer jeg i hvert fall til å få sykle en av de store Grand Tour-ene, svarer Rasch.

Hans store mål er imidlertid vårklassikerne.

– Jeg vet allerede nå at jeg skal sykle klassikerne. Det betyr at jeg ikke trenger å stresse allerede fra februar av for å vise meg frem.