europa-børs-stengetid-F - Fortsatt nedgang på europeiske børser

Europeiske aksjekurser falt for sjette dag på rad mens lederne i eurosonen fortsatte diskusjonen om Den europeiske sentralbankens rolle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FTSE 100-indeksen i London endte med en nedgang på 0,24 prosent til 5.127,57 poeng ved stengetid torsdag. I Paris holdt CAC 40-indeksen seg mer eller mindre uforandret på 2.822,25 poeng, mens DAX 30-indeksen i Frankfurt gikk ned 0,54 prosent til 5.428,11 poeng.

Italias statsminister Mario Monti, Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president Nicolas Sarkozy hadde torsdag nye krisemøter i Strasbourg.

Sarkozy hadde på forhånd varslet at han vil be Merkel om å gi opp sin innbitte motstand mot å la Den europeiske sentralbanken (ECB) bli en siste låneinstans for eurosonen.

Tyskland ønsker ikke en slik utvidelse av ECBs rolle og krever isteden en endring i europeiske traktater som kan påtvinge stater med høy gjeld en strengere budsjettdisiplin.

– Uttalelsene om ECB var en klar beskjed til markedet om ikke å forvente noe særlig på kort sikt, sier Veronika Pechlaner fondsbestyrer ved Ashburton European. (©NTB)