evensen
evensen

Idrettspresidenten avviser ikke proffboksing - Evensen optimist

Arbeidet med å få opphevet proffboksing-forbudet skyter fart etter den tyske promotoren Sauerlands trussel om søksmål. Det sier idrettspresident Børre Rognlien.

TV 2 Sporten (Bergen/Oslo): Aldri har presset mot det særnorske forbudet mot proffboksing vært større enn akkurat nå. Tirsdag fortalte TV 2 Sporten at Sauerland, den tyske promotoren til Cecilia Brækhus, har engasjert advokater i Norge for å bygge en sak mot det unike, norske forbudet.

- Kan denne saken skyte fart i jobben med å få proffboksing hit til lands?

- Ja, det tror jeg nok, sier idrettspresident Børre Rognlien til TV 2 Sporten. Og er rask med å legge til:

- Norsk idrett, altså idrettsforbundet og bokseforbundet, er jo allerede i en prosess for å se på regelendringer som kan slippe proffboksing inn.

Boksepresidenten ønsker proffboksing
Med torsdagens uttalelser viser idrettspresidenten i hvertfall ikke en negativ innstilling til proffboksing i Norge. Men temaet er omstridt, og Norges Bokseforbund står friere til å uttale seg. President Odd Haktor Slåke gir sin fulle støtte til Sauerlands sak mot den norske stat.

- Norges amatørbokseforund stiller seg bak deres «søksmål», for å si det sånn, sier boksepresident Odd Haktor Slåke til TV 2 Sporten.

Lykkelig Evensen
I Trondheim sitter Andreas Evensen og kjenner at drømmen om å få utøve idretten sin på norsk jord stadig rykker nærmere.

- Det er en helt annen innstilling i regjeringen og i idretten nå for proffboksing. Det kan bli tillatt med proffboksing her i Norge. Det har aldri sett så positivt ut som nå i hvertfall, det ser lyst ut, sier Andreas Evensen til TV 2 Sporten.

Se reportasje i videovinduet øverst!