eggenorkla copy
eggenorkla copy

Her er Nils Arne Eggen i gang med å skape et nytt storlag

Trenerlegenden er i gang med å løfte Orkla FK fra 4. divisjon.

Orkdal (TV 2 Sporten): – Dere behøver ikke stille i bikini.

Kanskje ikke en dagligdags melding i en fotballgarderobe, men så er det heller ikke vanlig for et 4. divisjonslag å trenes av en legende som Nils Arne Eggen.

Les også: Rosenborg-spiller signerte for Celtic

Eggen har nemlig gjort comeback som trener, og er i full gang med å lede Orkla Fotballklubb.

– Målet er opprykk. Vi har sagt både på alvor og spøk at vi skal rykke opp én divisjon i året, sier Nils Arne Eggen til TV 2 Sporten.

Se reportasje fra treningsfeltet i videovinduet!

Orkla i 4-3-3
TV2 besøker Orkanger kunstgressbane en regnfull fredag kveld i november. Anledningen er internkamp mellom herrelaget og juniorlaget.

– Vi spiller 4-3-3. Medløp, bakrom, bevegelser, kommanderer Eggen, mens han håndhilser på nye og gamle spillere foran kampstart.

Nytreneren stiller tøffe krav til disiplin, og serverer klare meldinger med både ros og ris.

– Det er mer futt og aggressivitet på trening. Vi skjerper oss med en så god trener som ham, mener 19 år gamle Hassan Halane.

Les også: Se, endelig er RBK et ekte bartelag

Spillere kontakter klubben
De fleste av årets spillere har gitt klubben beskjed om at de ønsker å fortsette neste sesong. I tillegg opplever klubben en enorm pågang fra unge spillere fra hele regionen.

– Vi får nesten daglig telefoner fra ambisiøse spillere i distriktet som vil vise seg frem. Eggen bringer med seg energi til klubben kollektivt, og han overfører det på en imponerende måte til de enkelte, sier sportslig leder Bjørn Sæther til TV 2 Sporten.

Orkla FK endte på niendeplass i årets serie, men klubben drømmer om å nå Adeccoligaen på lang sikt. Eggen deler treneransvaret med Arnstein Røen, og de to tror det er mulig å bygge ett trøndersk storlag.

– De vet ikke hvor gode de kan bli, sier Eggen, mens han i kjent stil takker spillere og støtteapparat for innsatsen i kampen.

Spillerne i Orkla tar juleferie i desember før Eggen og co. starter oppkjøringen til ny sesong på nyåret.