Oslo-skole snur - dropper egne klasser for etnisk norske

Rektor Gro Flaten ved Bjerke videregående skole i Oslo lover at det vil bli foretatt nye grupperinger i klassene hvor elever er blitt delt etter etnisk bakgrunn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ledelsen ved skolen har samlet de såkalt etnisk norske elevene i to av tre klasser på 1. videregående trinn. Rektor Gro Flaten innrømmer nå at dette var en gal beslutning av skolen.

Hevder trivselen var god

– Vi ser at denne inndelingen er feil, og vi vil foreta en ny gruppering. Der vil det bli blandet elever med både etnisk norsk og ikke etnisk norsk bakgrunn, sier Flaten til NTB.

Hun sier at klassen med kun minoritetselever har hatt flinke elever og høy trivsel. Ingen av elevene har klaget på ordningen, hevder Flaten.

– Vi har fått klage fra ett foreldrepar under et foreldremøte. Ellers har vi ikke fått noen reaksjoner før i dag (onsdag), sier Flaten.

Synes ordningen var rar

Men Dagsavisen har snakket med eleven Gurjot Singh, som reagerte på ordningen.

– Fra første til tiende klasse har jeg alltid gått i blandede klasser. Da jeg begynte på Bjerke i høst føltes den nye inndelingen veldig merkelig. En jente i klassen spurte hvorfor det bare var utlendinger i klassen vår. Hun syntes det var rart. Læreren var enig, men kunne ikke svare på hvorfor det var sånn, forteller Gurjot Singh til avisen.

Bjerke videregående skole valgte å dele inn kullet på VG1 i to klasser med etnisk norske elever og én med kun minoritetselever. Dette skjedde fordi skolen ønsket å samle de norske elevene for å hindre at de bytter skole, meldte Dagsavisen. (©NTB/TV 2 Nyhetene)