tampong i vodka (Foto: CBS)
tampong i vodka (Foto: CBS)

Tenåringer blir fulle på vodka-tamponger

Akkurat når du trodde du hadde hørt alt...

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amerikanske tenåringer går nye veier for å bli fulle. Istedet for å drikke alkohol, dypper mange tamponger i vodka og setter det inn i vaginalt eller analt.

– Du blir raskere og sterkere beruset, sier doktor Dan Quan ved Maricopa Medical Center til CBS.

Farlig fyll

Metoden er alt annet enn trygg.

– Vi har dokumentert tilfeller der folk må på sykehus på grunn av alkoholforgiftning etter å ha fått det i seg på denne måten, sier politibetjent Chris Thomas i Phoenix-politiet.

For alkoholen absorberes direkte inn i blodomløpet, uten å bli brutt ned av magesyre og i leveren først. Og når tenåringen blir alkoholforgiftet, nytter det heller ikke å kaste opp, ettersom alkoholen ikke ligger i magen.

En shot med vodka

Dessuten skaper direkte hudkontakt med sterk alkohol andre problemer.

– Det kan forårsake irritasjon på vaginalveggen, sier Quan.

En tampong i største størrelse kan suge opp rundt en shot med vodka, som altså går direkte inn i blodomløpet. Tenåringene tror metoden skjuler alkoholånde for foreldre eller politiet, men problemet oppstår når de blir alvorlig syke.

Mangler tegn

– Hvis personen blir bevisstløs kan det være vanskelig for helsepersonell å finne årsaken, fordi de ikke vet at de har fått i seg alkohol. Det kan forsinke behandling, sier Quan.

En annen myte er at man vil blåse grønt på en alkotest. Det stemmer ikke, da alkotester måler promillen i blodet, ikke i pusten.