Gabriel Rasch (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Gabriel Rasch (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Kaggestad tror ikke Rasch får kjøre Tour de France

– Foreløpig ser jeg ikke at han er god nok for FDJs Tour de France-lag, sier Johan Kaggestad om «Gabbas» fremtid hos den nye arbeidsgiveren.

Gabriel Rasch har de siste årene vært trofast hjelperytter for Thor Hushovd, i både Crédit Agricole, Cervélo TestTeam og Garmin-Cervélo. Nå går Hushovd og «Gabba» hver til sitt.

Mens Hushovd ble klar for amerikanske BMC i juli, har det tatt litt lengre tid for Rasch å finne en ny arbeidsgiver. Nå viser det seg at turen går videre til FDJ-BigMat, tidligere kjent som Francaise des Jeux.

Etter det TV 2 Sporten kjenner til skal 35-åringen allerede være klar for det tradisjonsrike franske laget.

Lotto-lag
Laget har eksistert i en eller annen form siden 1997, og hovedsponsoren er det statlige spillselskapet med samme navn, tilsvarende vårt eget Norsk Tipping.

FDJ-BigMats kanskje største stjerne, Sandy Casar, har vært med på laget i hele sin proffkarriere, siden 2000. Han har plukket med seg etappeseire i Tour de France både i 2007, 2009 og 2010, og nå kan Rasch få muligheten til å kjøre for blant annet Casar når neste års utgave av det prestisjefylte etapperittet går av stabelen i Belgia.

– Ikke god nok
TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad tror derimot ikke at det er der han vil bli satset på.

– Foreløpig ser jeg ikke at han er god nok for FDJs Tour de France-lag. De gjorde en kjempejobb i årets ritt. De var jo i brudd stadig vekk, og Jérémy Roy vant premien
som Tour de Frances mest offensive rytter i 2011. De har mange, mange ryttere med gode Tour de France-kvaliteter, sier Kaggestad til TV 2 Sporten.

Les også: Hushovd mener Paris-Roubaix er viktigere enn OL

Spisskompetanse
Han ser heller for seg at «Gabba» får en nøkkelrolle i éndagsrittene.

– Jeg er overbevist om at rollen hans blir å være en av de mest profilerte rytterne når det gjelder vårklassikerne, og da tenker jeg på Flandern rundt, Paris-Roubaix og Gent-Wevelgem, som er spisskompetansen til Gabriel. Der trenger laget den type rytter som Gabriel er, sier Kaggestad.

Les også: Ja, det er en grunn til at Paris-Roubaix kalles «Helvetet i nord»

– Meget viktig rolle
Det er kanskje spesielt i Paris-Roubaix, også kjent som «Helvetet i nord», at Rasch skal få jobbe for pengene.

– Ut fra intervjuet jeg så med sportsdirektør Marc Madiot, som har sin forkjærlighet for blant annet Paris-Roubaix, så er Gabriel tiltenkt en meget viktig rolle i det rittet, forteller sykkeleksperten.

Se hele intervjuet med Johan Kaggestad i videovinduet øverst