egypt (Foto: str/Ap)
egypt (Foto: str/Ap)

Gatekamper i Kairo fortsatte i natt

De voldsomme sammenstøtene fortsatte i Kairos gater natt til torsdag. Uroen kan nå føre til at valget blir utsatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Egyptisk opprørspoliti tok i bruk store mengder tåregass i et forsøk på å spre demonstranter som var samlet på Tahrir-plassen i Kairo natt til torsdag. Unge menn flyktet inn i sidegater rundt Tahrir mens de hostet og gispet etter luft, men titusener av demonstranter var fortsatt igjen på plassen.

Les også: Baby ble kvalt av tåregass i Egypt

Foreslår utsettelse

Uroen i Egypt har nå vart i seks dager, og anonyme kilder sier ifølge nyhetskanalen Al Jazeera at konsekvensen kan bli at valget til nasjonalforsamling blir utsatt. Ifølge kildene har innenriksminister Mansour el-Essawy lagt fram et forslag om utsettelse for militærrådet som har makten i landet.

Valget er planlagt den 28. november.

Vil fortsette

Militærrådet har hittil stått fast på at valget må gå av stabelen som planlagt. Det samme krever Det muslimske brorskap, som ventes å gjøre det godt i valget.

Militærrådets leder, feltmarskalk Mohamed Hussein Tentawi, har også lovet å innsette en ny overgangsregjering og holde presidentvalg neste år.

Innenriksminister el-Assawy foreslår at første runde i valget til nasjonalforsamling utsettes, sier anonyme kilder ifølge Al Jazeera. (©NTB)