Lerverkusen   Chelsea (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)
Lerverkusen Chelsea (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)

Åh-oh - nå spøker det for Chelsea også

Premier League-gigantene sliter i Champions League. Siste lag ut: Chelsea.

Leverkusen – Chelsea 2-1

Etter tap for Leverkusen har André Villas-Boas' menn gjort det trøblete for seg selv foran Mesterligaens siste gruppespillskamp.

Da møter Chelsea Valencia som står med samme poengsum, men bedre målforskjell enn engelskmennene. Lagene kan spille uavgjort om Leverkusen taper for tabelljumbo Genk.

Vinner Leverkusen mot Genk, så må Chelsea vinne eller spille uavgjort 0-0. Ved 1-1 eller mer, er det Valencia som avanserer på målforskjell eller antall scorede bortemål.

Ballack-brasse
En tidligere Chelsea-spiller sto imidlertid i sentrum av begivenhetene denne kvelden.

Michael Ballacks 100. europacupkamp ble minneverdig. Han hjalp Leverkusen til 2-1-seier over gamleklubben Chelsea og sikret plass i mesterligaens cupspill.

Les også: Drogba kan erstatte Beckham
Les også: Berisha hylte av glede og kastet vannflasken sin

Lenge så det ut til å bli en skuffende kveld for Ballack, selv om 35-åringen skapte store problemer for gjestene. I første omgang nikket han i tverrliggeren.

Tidlig i annen omgang scoret Didier Drogba for Chelsea, som med seier ville ha sikret plassen i åttedelsfinalen. Et spektakulært brassespark fra Ballack ble fenomenalt reddet av Petr Cech, og hjemmelaget så tross massivt press ut til å måtte nøye seg med «nesten».

– Kan sikre gruppeseier
Sveitseren Eren Derdiyok ville det annerledes. Et drøyt kvarter før slutt møtte han et overlegg fra Sam og nikket inn 1-1.

Vertene ga seg ikke med det, og på overtid var det Manuel Friedrichs tur til å bruke hodet. Hans nikk ga 2-1-seier og garanterte en plass i cupspillet.

Les også: Spørsmålet som fikk Ferguson til å forlate pressekonferansen

– Herlig at vi greide å vende kampen. Alle kjempet helhjertet og lot seg ikke knekke av baklengsmålet. Nå kan vi også sikre gruppeseieren, jublet sportsdirektør Rudi Völler. (@NTB)