Guardiola og Zlatan (Foto: Luca Bruno/Ap)
Guardiola og Zlatan (Foto: Luca Bruno/Ap)
Barcelona (Foto: GIUSEPPE CACACE/Afp)
Barcelona (Foto: GIUSEPPE CACACE/Afp)

Iskaldt mellom Zlatan og Guardiola

Zlatan roste Barcelona, men surnet da han fikk spørsmål om Pep Guardiola.

Barcelona – Milan 3-2

Forholdet mellom Zlatan Ibrahimovic og Pep Guardiola er fremdeles høyst betent.

Barcelona-treneren skal ikke ha hilst på sin tidligere elev da han gjestet San Siro onsdag kveld. Etter kampen ble begge konfrontert med forholdet dem imellom.

– Er det viktig for deg at jeg hilser på ham? svarte Zlatan syrlig da den svenske reporteren spurte ham om hvorfor de ikke hilste.

På den andre siden tok ikke Guardiola seg engang bryet med å svare syrlig. Han bare forlot stedet.

Men selv om forestillingen etter kampen ikke var spesielt imponerende, var den som ble vist frem på banen en helt annen.

Barca jaktet revansj
Hundretusener leser historien om Zlatan Ibrahimovic. Men Barcelonas gjennomspill er det knapt noen som er i stand til å lese. Selv ikke Zlatan og co.

Kampen om ære, stolthet og gruppeseier sto på spill da Barcelona besøkte Milano og San Siro onsdag kveld.

Begge lag hadde allerede avansert fra gruppe H, men Xavi og co. var klare for revansj etter at seieren glapp på tampen sist. Med en god porsjon kynisme og taktisk kløkt, sikret nemlig AC Milan uavgjort på Barcelonas «umulige» Camp Nou i september.

Et fyrverkeri av en åpning
Det åpnet aldeles forrykende på San Siro. Etter kun 13 minutter spilte Messi Keita gjennom, som sendte en markkryper mot bakerste stolpe. Ballen endte hos Milans Mark van Bommel, som i klareringsforsøket klarte å sette ballen i eget mål.

Messi og Xavi (Foto: Luca Bruno/Ap)
Messi og Xavi (Foto: Luca Bruno/Ap)

Alle sjansers mor besøkte den italienske storstua seks minutter senere. Etter lekkert forarbeid av Zlatan, fikk Robinho muligheten på fire meters hold, fullstendig alene med nettmaskene presterte brasilianeren å sette ballen over mål – og ble stående måpende igjen. I likhet med samtlige tilskuere og lagkamerater.

Les også: Disse seks har fått oppsigelsesvarsel fra Stabæk

Dermed gjorde heller svenskenes fotballvidunder jobben selv minuttet senere. Etter en lissepasning fra Seedorf, banket Ibrahimovic ballen lavt i korthjørnet. Mot tidligere lagkamerater og mot treneren han ikke kan fordra.

Svensken var likevel stor nok til å rose gamleklubben.

– I dag lykkes jeg på grunn av lagkameratene mine. Men det var fantastisk å møte verdens beste lag. Fotballen de spiller er fantastisk, sa Zlatan Ibrahimovic etter kampen.

Zlatan Ibrahimovic (Foto: Antonio Calanni/Ap)
Zlatan Ibrahimovic (Foto: Antonio Calanni/Ap)

Pep Guardiola svarte på helt annet vis. Han bare gikk sin vei da han fikk spørsmål om Zlatan fra den svenske reporteren.

Straffe, gult, straffe, mål
Til tross for at han både i første og andre omgang var vitne til at Milan fortsatte å slite med Barcas lynkjappe kombinasjoner. Messi fikk muligheten fra ellevemetersmerket etter en Xavi-felling. Argentineren tok fart, stoppet på stamfoten og avsluttet til side for en utspilt Christian Abbiati. Slik kan det imidlertid ikke gjøres. Messi fikk det gule for å ha stoppet helt opp, og må forsøke igjen.

Barcelonas tier droppet leken og dunket inn forsøk nummer to.

Med det kunne gjestene gå i garderoben med 2-1-ledelse.

Messi (Foto: GIUSEPPE CACACE/Afp)
Messi (Foto: GIUSEPPE CACACE/Afp)

Boateng med kveldens vakreste
Ledelsen holdt seg til ni minutter ut i andre halvdel, før Kevin-Prince Boateng skulle vise hele det gjestende stjernegalleriet hvordan det virkelig skal scores mål. Først med et herlig mottak, så ved et mesterverk av en hælfinte, før han kronet det hele med et presist skudd ved stolperoten.

Men de regjerende mesterne nektet å gå gjennom gruppespillet uten seier mot italienerne. Og selv om alle vet de kommer, kunne rett og slett ikke Milan finne ut av Barcelonas brilliante stikkere.

Les også: 14 debutanter i Drillos Thailand-tropp
Les også: Disse sløser mest i Premier League

Mot fire Milan-forsvarere og åtte øyne fullstendig fokusert på hvor den lille argentineren skulle plassere ballen denne gang, klarte Messi det umulige, det nærmest uforståelige. Med millimeters margin trådde han perfekt gjennom til Xavi.

Midtbaneeleganten plasserte ikke bare matchvinnerscoringen kontrollert i mål, men også AC Milan trygt bak Barca på tabellen.