Robin van Persie (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Robin van Persie (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

«Alt» Robin van Persie tar i blir mål

Sikret Arsenal gruppeseier i Mesterligaen.

Arsenal - Borussia Dortmund 2-1

Robin van Persie svever høyt om dagen, og hans utrolig målshow fortsatte mot Dortmund. Nok en gang sørget nederlenderen for Arsenal-seier.

Les også: Barca-revansj på San Siro

Van Persie scoret begge da Dortmund ble slått 2-1 på Emirates, og står dermed med utrolig 12 mål på sine åtte siste kamper i alle turneringer. Listen på 33 scoringer på de siste 30 kampene i alle turneringer taler også for seg.

Gruppevinner
Arsenal kan også juble for gruppeseier: Med én kamp igjen er det ingen som kan ta igjen London-klubben.

Etter en tam og målløs første omgang, skapte van Persie jubelstemning på tribunene like etter hvilen. Tre minutter var spilt av annen omgang da Alexandre Song slo inn til storscoreren, som headet vertene i føringen. Derfra hadde Arsenal god kontroll på oppgjøret, men van Persie ville trygge ledelsen fem minutter før slutt. Etter en stuss fra Thomas Vermaelen fikk han rusle ballen i mål.

Les også: En av tidenes Mesterliga-sensasjoner: – Har oppnådd noe vi ikke hadde rett til å drømme om

Tøff kamp om andreplassen
Dortmund svarte ved Shinji Kagawa i tilleggstiden, men målet kom for sent. Dermed må tyskerne innse at de ligger sist i mesterligaens gruppe F og har små sjanser til å gå videre.

Olympiakos tok bedre vare på sin mulighet for avansement ved overraskende å slå Marseille 1-0 på bortebane onsdag. Mens de franske vertene slet med å skape farligheter, ble de overrumplet av grekernes innbytter Ioannis Fetfatzidis i det 82. spilleminutt.

Fran Yeste lurte Marseille-forsvaret med en fin lobb, og i feltet ventet Fetfatzidis, som ble matchvinner med et lavt og nærmet ustoppelig skudd. Marseille ligger fortsatt poenget foran Olympiakos i gruppe F, men møter Dortmund til en tøff bortekamp i siste runde. I sin siste kamp får Olympiakos besøk av Arsenal, som allerede har vunnet gruppen.

(©NTB/TV 2 Sporten)