APOEL spillerne jubler etter å ha sikret avansement. (Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK/Reuters)
APOEL spillerne jubler etter å ha sikret avansement. (Foto: ALEXANDER DEMIANCHUK/Reuters)

En av tidenes Mesterliga-sensasjoner: – Har oppnådd noe vi ikke hadde rett til å drømme om

Bittelille APOEL er videre til åttedelsfinalen i Mesterligaen.

Zenit St. Petersburg presset og presset, men greide ikke å få ballen i mål. Med 0-0 er APOEL Nikosia videre til mesterligaens cupspill.

Dermed har det kypriotiske laget fullført en av de største sensasjoner i turneringens historie. APOEL var nederlagsdømt før gruppespillet, men etter fem kamper er laget fortsatt ubeseiret.

Les også: Sjekk ekspertenes dom over Manchester-lagene

To hjemmeseirer og tre uavgjorte bortekamper er fasit så langt, og allerede før siste runde er det klart at lederlaget i gruppe G ikke kan bli passert av to lag.

– Jeg er verdens lykkeligste mann akkurat nå. Vi har oppnådd noe som vi for tre måneder siden ikke hadde rett til å drømme om. I dette øyeblikket krones all innsatsen vi har lagt ned, sier APOEL-trener Ivan Jovanovíc.

Det var Zenit som skapte det som var av sjanser på Petrovski-stadion. Vertene hadde 23 avslutninger mot APOELs ene, men keeper Urko Pardo og hans forsvarskolleger sto i veien for alle Zenits forsøk.

Største sjanse var et skudd i tverrliggeren et kvarter ut i annen omgang. Returen ble satt utenfor åpent mål. Senere i omgangen reddet APOELs utespillere på streken to ganger i løpet av noen sekunder.

Les også: Se Ribery-dobbelen som sikret Bayern gruppeseier

Kampens tyske dommer Felix Brych måtte avbryte spillet flere minutter i slutten av første omgang fordi Zenit-supportere tente nødbluss som røykla banen. Det samme skjedde i begynnelsen av annen omgang, og spillet kom i gang igjen bare etter at Zenit-trener Luciano Spalletti og midtbanespiller Roman Sjirokov appellerte til publikum om å oppføre seg.

(©NTB/TV 2 Sporten)