uff
uff
Napoli   Manchester City (Foto: Franco Castanò/Ap)
Napoli Manchester City (Foto: Franco Castanò/Ap)

Europa-krise for Manchester-klubbene

Aller verst er det for Manchester City som kan ryke ut av Champions League selv med seier i siste gruppespillkamp.

Manchester United – Benfica 2-2

Napoli – Manchester City 2-1

Det lå neppe i Alex Fergusons planer at det skulle bli så spennende i Uniteds «drømmegruppe» før siste gruppespillskamp.

De regjerende Premier League-mesterne står fremdeles i fare for å ryke mot klubber som på papiret skal være på et helt annet nivå enn stormakten fra England.

Manchester United - Benfica (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Manchester United - Benfica (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Benfica sjokkåpnet på Old Trafford da Gaitan slo hardt inn foran United-buret og Phil Jones satte ballen i eget nett.

På det som kalles drømmenes teater, men som ofte oppleves som skrekkens scene for gjestene, fremsto Benfica uredde og angrepsvillige.

Men United slo tilbake – som de vanligvis gjør. Og denne gangen var det til ekstra glede for både Ferguson og United-fansen. Dimitar Berbatov fikk tillit i Wayne Rooneys skadefravær, og svarte med scoring – tre år etter forrige Champions League-mål signert bulgareren.

Les også: Slik gikk det i tirsdagens Mesterliga-kamper

Deretter sendte Darren Fletcher vertene i ledelsen etter en lissepasning fra Patrice Evra. Men gleden ble kortvarig. Bare halvannet minutt senere klønet David de Gea det til på et utspill. Ballen havnet i beina på Cesar som dro seg inn i boksen og avsluttet rett på Rio Ferdinand. Men Aimar satte returen i mål, og sikret uavgjort for portugiserne.

Benfica favoritter til gruppeseier
All odds er på Uniteds side i siste kamp mot Basel i Sveits, men det er Benfica som leder i kampen om gruppeseier på grunn av innbyrdes oppgjør. Etter to uavgjorte kamper vinner Benfica på bortemål.

Det forutsetter naturligvis at United vinner over Basel, og Benfica slår tabelljumbo Otelul Galati. Det kan uansett karakteriseres som en aldri så liten krise for United som har et uttalt mål om å forbigå Barcelona som verdens beste fotballag. I øyeblikket er det lite ved United som ligner «verdens beste».

Les også: Thorstvedt hyller Tottenhams superstart

Helsvart for City
Samtidig ser det enda tristere ut i byens andre luksuriøse fotball-lokaler. Manchester Citys stjernegalleri gikk på en smell borte mot Napoli, og da kan Roberto Mancinis Champions League-drøm knuses selv med seier over gruppens soleklare ener, Bayern München, i siste gruppespillskamp.

Les også: Tidenes medaljestrid sender Fotballforbundet Norge rundt

Status nå er at tyskerne allerede er sikret avansement med 13 poeng på fem kamper. City, som fortsatt er ubeseiret i Premier League, har gått på to smeller og spilt en uavgjort, og står dermed med fattige 7 poeng. Napoli ligger på andreplass med åtte poeng, og har tabelljumbo Villarreal, som har tapt samtlige kamper til nå i Champions League, i siste gruppespillskamp. City har imidlertid fordel av hjemmebane i siste kamp, mens Napoli må vinne borte.

– Nå er vi avhengige av et annet lag. Jeg håper Villarreal spiller en god kamp mot Napoli, og jeg tror vi skal klare å vinne over Bayern München – så da kan vi fremdeles gå videre, sier en fortsatt optimistisk Roberto Mancini.

Likevel holder han Napoli som favoritter til å karre seg videre.

– Jeg vil si at Napoli har 70 prosents sjanse til å gå videre, mens for oss er den på 30 prosent. Det er ikke bare opp til oss, og det er problemet. Men hvis Villarreal spiller en normal kamp, kan de klare et bra resultat. Da er det ikke over, sier City-sjefen.