Gary Parkinson (Foto: PA/Pa Photos)
Gary Parkinson (Foto: PA/Pa Photos)

Kommuniserer ved å blunke med øynene - ansatt som fotballspeider

Den tidligere Middlesbrough-forsvareren Gary Parkinson er fullstendig lammet etter et slag, men har nå fått en jobb i klubben.

Den tidligere Middlesbrough-forsvareren Gary Parkinson er ansatt som speider i klubben, til tross for en sykdom som kun gjør at han kan kommunisere med omverdenen ved å blunke med øynene.

43-åringen, som spilte for Boro fra 1986 til 1993, jobbet i Blackpools ungdomsavdeling da han ble rammet av et slag i september i fjor.

Siden da har han vært fullstendig lammet, og lider av det som kalles «locked-in-syndrom». Det er en tilstand med fullstendig lammelse av alle muskulatur, med unntak av noen få øyemuskler, selv om pasienten er ved full bevissthet og kan både se og høre.

Boro har fått er løft med Tony Mowbray i managerstolen, og vi satser på en ny trepoenger på årets siste dag (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)
Boro har fått er løft med Tony Mowbray i managerstolen, og vi satser på en ny trepoenger på årets siste dag (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)

Ser dvd-filmer
Men med sinnet fullstendig intakt hjelper han må Middlesbrough-manager Tony Mowbray med å speide på nye potensielle signeringer.

– Tony og hans trenerstab, med Mark Proctor og Stephen Pears, har vært fantastiske for Gary. Da Tony først kom for å besøke Gary så han at han fremdeles var fullstendig klar over det som skjedde rundt ham, og han spurte Gary om han ønsket å speide for ham, sier Parkinsons kone Deborah ifølge The Guardian.

Nå ser han på potensielle spillere, og rangerer dem på den eneste måten han kan kommunisere: ved å blunke med øynene.

– En dvd kommer til oss, sammen med et ark. Der er det en beskrivelse av spilleren, hans navn, alder, posisjon og klubbene han har spilt for. Gary elsker fremdeles fotball, og vet alt om ungdomsfotball etter tiden i Blackpool. Du ser han får et løft når han driver med det, og både jeg og sønnen min Luke har gjort det med ham, forteller Deborah.

– Vil være der for ham
Manager Tony Mowbray skrev i Middlesbroughs kampprogram i helgen som var at klubben alltid vil være der for Parkinson.

– Vi var bestemt på at vi ønsket å gi Gary en rolle der han kunne føle at han var involvert. Men ikke bare det, jeg setter virkelig pris på hans meninger om dette spillet. Vi lar ham se på noen spillere som fanger vår oppmerksomhet, og det gir Gary noe å konsentrere seg om. Lenge etter at han er borte fra overskriftene vil vi være der for ham, skrev Mowbray.

Blackpool-spillerne hedrer Gary Parkinson. (Foto: John Walton/Pa Photos)
Blackpool-spillerne hedrer Gary Parkinson. (Foto: John Walton/Pa Photos)

Hyllet av Blackpool-spillerne
Parkinson ble for øvrig hyllet av Blackpool-spillerne da Blackpool-spillerne da de vant 2-0 på St. James' Park like etter at han ble rammet av slaget.

Da DJ Campbell ordnet 2-0 rev han av seg drakten i ellevill jubel, og viste frem en t-skjorte med påskriften «4 Parky» - og spillerne viste nok en gang sin støtte til treneren etter kampen, da flere «Parky» T-skjorter ble vist frem.