Stine Bredal Oftedal (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Stine Bredal Oftedal (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Stine Bredal Oftedal er «the comeback kid»

Hun ble sendt hjem fra fjorårets EM. Før VM i Brasil ser Stine Bredal Oftedal ut til å bli landets nye håndballyndling.

Hun er litt unorsk i spillestilen, Stine Bredal Oftedal. Hun er en annerledes playmaker på det norske landslaget. Hun er lynkjapp og vet å bruke farten.

Under oppkjøringsturneringen, Møbelringen Cup, viste hun fram temposkiftet som får motstanderne til å stå måpende igjen. Men viktigst av alt: Stine Bredal Oftedal tilfører det norske laget noe motstanderen ikke venter.

For de vet jo egentlig ikke hvem denne 20-åringen er.

Stine Bredal Oftedal (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Stine Bredal Oftedal (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

– De gjør jo ikke det! Og da er de heller ikke like mye på vakt. Sånn har jeg det selv også, møter jeg en spiller jeg ikke vet noe om, så tenker jeg ikke på at vi må passe på henne. Det skal jeg absolutt forsøke å utnytte, sier Oftedal til TV 2 Sporten.

Les også: Løke om Norge: – Dette laget kan slå alle
Les også: Karl Erik Bøhn trolig Györ-klar onsdag

Men fart og taktskifte er ikke det eneste Stabæk-spilleren er i besittelse av. Hun imponerer også med et helt rått blikk for spillet, hun er fintesterk og ekstremt uredd.

I 2010 overrasket Thorir Hergeirsson da han tok ut ungjenta i EM-troppen, og det endte med at Oftedal ble sendt hjem til fordel for Linn Jørum Sulland, som ble hentet inn som EM-joker i sluttspillet.

Stine Bredal Oftedal og Gro Hammerseng. (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)
Stine Bredal Oftedal og Gro Hammerseng. (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)

Det var tungt for Oftedal, men bitter er hun defintivt ikke.

– Jeg må innrømme at det var tøft der og da. Det er jo ingen som vil bli sendt hjem, men nå føler jeg at jeg er blitt mye sterkere nettopp på grunn av den opplevelsen, og at jeg er mye bedre rustet til det kommende mesterskapet, sier Oftedal til TV 2 Sporten.

Hun fikk mye spilletid under turneringen i Stavanger og Tysvær, men er forberedt på å tilbringe mer tid på sidelinjen når VM starter.

– Kristine Lunde-Borgersen og Ida Alstad er jo med når mesterskapet starter, men det er veldig godt for meg å oppdage at jeg kan hevde meg internasjonalt. Denne turneringen har gitt meg den selvtilliten jeg trenger for å komme inn og prestere, selv om det ikke skulle bli like mye spilletid i VM, sier 20-åringen til TV 2 Sporten.

Sans for Stine
Kjersti Grinis begeistring økte i takt med Oftedals minutter på banen under turneringen.

– Stine er litt fandenivoldsk, og det trenger Norge. Det er veldig forfriskende å se at hun hele tiden tør å skyte, selv om hun ikke scorer hver gang, så er det viktig å tørre, mener Grini.