robinson
robinson

Premier League-runden oppsummert: Her er Aleksander Schaus utvalgte

«Knottene seiler så dypt inn i Robinsons panne, at jeg forventer at det vokser ut en helt ny fotballsko fra kraniet hans i løpet av vinteren.»

Rundens episke:
Scott Sinclairs bom i Swanseas kamp mot Manchester United er av det legendariske slaget. Bommen er et så monumentalt stykke arbeid at Eiffeltårnet, Triumfbuen og Brandenburger Tor fremstår som miniputter i forhold.

Syns du Gudfaren-filmene, Beach Boys sitt legendariske album «Pet Sounds» og Michelangelos takmalerier i det Sixtinske kapell er episke? Glem det! Scott Sinclair har med sin kardinalmiss, skrevet seg inn i fotball- og kunsthistorien. Gratulerer!

Les også: «Chicharito» utnyttet forsvarstabbe

Rundens fotavtrykk:
Wigans David Jones er kanskje ikke den spilleren du først tenker på når det er snakk om hvem som setter dypest spor i Premier League. Blackburns keeper, Paul Robinson, har derimot David Jones helt øverst på sin liste.

Måten han planter knottene i burvokterens ansikt, seks minutter på overtid, er en oppvisning i ueleganse og fullstendig kok i knollen. Knottene seiler så dypt inn i Robinsons panne, at jeg forventer at det vokser ut en helt ny fotballsko fra kraniet hans i løpet av vinteren.

Les også: Denne Gamst-varianten skulle aldri vært godkjent
Les også: Martinez om Blackburns cornermål: – En skandale!

Rundens oveskriftstyv:
Aviser, nettsider og tv-kanaler hadde i forkant av Chelsea-Liverpool, sett for seg en bunke potensielle overskrifter. De ville kunne dreie seg om duellen mellom rasismeanklagede Luis Suárez og John Terry. Eller hva med flopp-tvekampen Torres/Carroll? Rødt mot blått? Amerikanske penger mot russiske penger? Selv det brasilianske midtbanemøtet mellom Lucas og Ramires hadde blitt notert på diverse journalistblokker. Men, hvem er det som stikker av med overskriftene?

Det ble selvsagt Liverpools defensivt svake, men offensivt langt mer gromme høyreback, Glen Johnson. Hans vinnermål mot gamle lagkamerater ble raskt penset inn på at han i sin tid var førstemann inn dørene på Stamford Bridge for deilige oligarkpenger. Overraskende, men en god lekse for late journalister som skriver overskriften i god tid før avspark.

Les også: Villas-Boas til TV 2: - Antall mål vi slipper inn er bekymringsfullt
Les også: Johnson sikret Liverpool-seier: – Jeg var nok den siste folk tenkte på før kampen

Rundens foregangsmann:
Tottenhams Benoit Assou-Ekotto er ikke førstemann i Premier League som dunker til med en gedigen afro. Marouane Fellaini er nok den friskeste i den kategorien. Rio Ferdinand og David James har også tidligere imponert med kolossale krøller. Men, i gårsdagens møte mellom Tottenham og Aston Villa, stilte Assou-Ekotto med en sveis som var så voldsom, at jeg må snike inn engelske ord for å beskrive den.

Der Fellaini har en altomsluttende, forbausende kompakt masse med krøller, disker Tottenhams back opp med den sjeldne kombinasjonen «fluff» og «bounce». Mang en toppspiller kan vise til «fluff», men da synker krøllene sammen etter hvert som kampen skrider frem. Litt som tilfelle er med f.eks Snoop Dogg i fri kobnsertdressur. Assou-Ekotto har tydeligvis funnet verdens beste frisør, som klarer å fikse både «fluff» og «bounce». Håper han får sendt alle andre med afropotensiale til samme hårklipper.

Det eneste han mangler nå, er helskjegg. Umulig å få en tøffere look enn dét. Da klarer vi kanskje å glemme at han ikke liker fotball, ikke har en eneste venn innen idretten, og at han spiller utelukkende på grunn av pengene.

Les også: Adebayor showet med brassespark
Les også: Thorstvedt hyller Tottenhams superstart