Stabæk (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)
Stabæk (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)

Stabæk mister et helt fotballag: – Det er trist for hele klubben

Seks bosmanspillere forsvinner fra Stabæk. På et spillermøte i dag kom beskjeden om at fem til kan bli sagt opp.

Etter det TV 2 Sporten erfarer har spillerne fått beskjed om at fem mann under kontrakt kan komme til å bli sagt opp i klubben.

I tillegg forsvinner en rekke sentrale spillere som har kontrakt ut 2011. Dette gjelder Pontus Farnerud, Palmi Rafn Pálmason, Alain Junior Ollé Ollé, Johan Andersson, Jørgen Skjelvik og Morten Skjønsberg. Det betyr at en hel ellever forsvinner fra klubben som ble seriemester for bare tre år siden.

Etter det TV 2 erfarer skal det sportslige budsjettet kuttes fra 38 millioner kroner til 15 millioner kroner.

– Lider med alle innblandete parter
Trener Jörgen Lennartsson forteller om en uvanlig dag på jobben.

– Vi hadde et møte i dag der vi fikk informasjon fra ledelsen i klubben om situasjonen. Etter det hadde vi lunsj sammen, og så har vi normalt sett kampanalyse. Den tok vi bort i dag, forteller Stabæk-treneren, som lider med alle som blir påvirket av det som skjer i Stabæk.

– Det er veldig trist, så klart, man lider med alle innblandete parter. Man lider med dem som er har jobbet i Stabæk og som er blitt permittert, og så er det trist for de i spillergruppen som rammes. Det er trist for hele klubben, alle som engasjerer seg i den og supporterne. Det er beklagelig for alle som liker Stabæk, sier Lennartsson.

Han holder fullt fokus på søndagens kamp mot Vålerenga.

– Vi har en kamp igjen, og den skal vi forberede oss til på best mulig måte. Det blir en spesiell kamp, medgir Stabæk-treneren.

– Neste sesong blir helt annerledes
Svensken kan forvente helt andre rammevilkår neste sesong.

– Ja, situasjonen til neste sesong blir helt annerledes enn i år, men det er for tidlig å si noe om hvordan det blir.

– Kan du som trener leve med rammevilkårene det ligger an til nå?

– Vi får se hva som skjer til neste år, det er for tidlig å si noe om det. Får spille ferdig denne sesongen, sier Lennartsson.

Nannskog er ikke overrasket
– Det er ikke uventet at det skjer, men det som nå skjer i Stabæk er bare veldig trist. Jeg er så utrolig lei av alt det negative i Stabæk nå, så jeg håper at klubben kan komme sterkere tilbake fort, sier Daniel Nannskog til TV 2 Sporten.

nannskog (Foto: TV 2)
nannskog (Foto: TV 2)

Les også: Politiet om Gunnarsson-saken: – Vi forventer at det kommer en anmeldelse fra NFF
Les også: Fotballpresident Hallén: – Kan ikke erindre at jeg har sett en mer alvorlig påtale

Det har vært et meget trøblete år for Stabæk som den siste tiden har fått massiv oppmerksomhet av den negative sorten i forbindelse med salget av Veigar Páll Gunnarsson og opsjonsavtalen på Herman Stengel. I tillegg må klubben også flytte fra praktfulle Telenor Arena tilbake til slitte Nadderud.

Beskjeden på dagens spillermøte skal ha blitt mottatt med fortvilelse.

– Det føles som om vi er i en bygning som rives ned rundt oss. Jeg er veldig lei meg for det som skjer i Stabæk nå, sier bosmanspiller Alain Junior Ollé Ollé til tv2.no.

Frykter for jobben
Og han får støtte av lagkompis Gilles Ondo.

– Det som skjer nå er veldig ille. Jeg må innrømme det er vanskelig å prestere på fotballbanen med alt som skjer rundt oss, sier Ondo.

Hans kontrakt går først ut i 2013, men likevel frykter han at han er blant dem som vil få den tunge beskjeden om at Stabæk-karrieren er over.

– Jeg vet det ikke, men jeg er redd jeg kan være blant de som får beskjed. Men nå får vi bare vente å si an, jeg vet ikke noe mer foreløpig, sier Ondo.

– Dette er en svært alvorlig sak. Jeg vil ikke si at det er kroken på døra for toppfotballsatsingen i Stabæk, men det er ikke langt ifra. Spillere som er kommet til Stabæk mister nå levebrødet. Det er utrolig trist, sier Morten Skjønsberg til NRK.

Les også:Ekspertenes dom: – Boten bare vekslepenger i forhold til den virkelige prisen Stabæk må betale
Les også: Stabæk med helomvending: – Familien Stengel visste om opsjonsavtalen

Morten M. Skjønsberg (Foto: Olsen, Geir/SCANPIX)
Morten M. Skjønsberg (Foto: Olsen, Geir/SCANPIX)

Kopler inn NISO
– Vi kommer til å ta umiddelbar kontakt med NISO. Dette er en alvorlig situasjon. Stabæk-budsjettet blir over halvert. Og vi, som spillergruppe, har dårlig tid i denne saken. Etter søndagens avslutningsrunde er det fotballferie, sier Morten Morisbak Skjønsberg til NTB.

Han er én av tre i Stabæks spillerutvalg. De to øvrige er Pontus Farnerud og Tor Marius Gromstad.

NISO-leder Joachim Walltin bekrefter at de nå er koplet inn.

– Vi har vært i dialog med spillerne som har fått formidlet varsel om mulig oppsigelse i dag. Det var spillerne som kontaktet oss. Deretter hadde vi en kort dialog med klubben, sier han til tv2.no.

– Alvorlig situasjon
Walltin er klar på at NISO kommer til å kjempe spillernes sak.

– Det er en alvorlig situasjon som oppleves som veldig ubehagelig for de den gjelder. Situasjonen virker seriøs og reell. Oppsigelser bør være aller siste utvei. Klubben kan ikke plukke den eller de den vil for å spare penger, ansiennitet og andre faktorer vil spille inn.

– Dersom det kommer varsel om oppsigelse, kommer det til å bli en svært krevende situasjon. Da vil vi be om å få dokumentasjon fra Stabæk for å se om det er økonomisk grunnlag for dette.