Mons Ivar Mjelde (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Mons Ivar Mjelde (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Start bøtelagt for «ulovlig» ansettelse av Mjelde

Start tar med seg en bot på 30.000 kroner ned i Adeccoligaen.

Mons Ivar Mjelde ble tidligere denne sesongen ansatt som hovedtrener i Start etter at forgjenger Knut Tørum sa opp i klubben.

Men ansettelsen av Mjelde er ikke blitt gjort på lovlig vis i henhold til klubblisensreglementet. Hovedtrenere i Tippeligaen er pålagt å ha formell kompetanse i form av UEFA Pro-lisens. Mjelde har kun UEFA A-lisens, og har dermed ikke den trenerutdannelsen NFF krever.

Les også: Hvem scoret rundens mål?

Harde ord fra Doms- og Sanksjonsutvalget
I pressemeldingen fra NFF skriver Doms- og Sanksjonsutvalget at Start flere ganger er blitt underrettet om mangelende oppfyllelse av lisenskriteriene, men dette skal Start ikke ha tatt til etterretning.

Les også: Så glad ble Egersund-treneren for Start-nedrykk

– Utvalget legger i skjerpende retning vekt på at klubben befinner seg på øverste nivå i norsk herrefotball og at overholdelse av frister og etterlevelse av klubblisensreglementet må forventes av en klubb på dette nivået, skriver utvalget i pressemeldingen.

Dømt for to regelbrudd
Start dømmes også for «unnlatelse av rapporteringsplikt», ettersom Start innrapporterte trenerskiftet til NFF 21 dager for sent.

– Etter en helhetsvurdering har Utvalget kommet frem til at Påtalenemndas innstilling til sanksjon på bot på 30 000 kroner er en passende sanksjon.