Caroline Graham Hansen er månedens fotballtalent for oktober (Foto: Statoils Talentpris/)
Caroline Graham Hansen er månedens fotballtalent for oktober (Foto: Statoils Talentpris/)

Caroline Graham Hansen er månedens fotballtalent for oktober

Hun regnes som et av de største talentene i norsk kvinnefotball, og har allerede, i en alder av 16 år markert seg i Toppserien for Stabæk. Nå hedres Caroline Graham Hansen Statoils Talentpris.

- Denne prisen betyr mye for meg. Det er alltid gøy å bli lagt merke til, sier Hansen.

Midtbanespilleren kom til Stabæk i 2010, og har siden da scoret elleve mål for de blå. Caroline har også vært en god bidragsyter på J19-landslaget hvor hun blant annet ble matchvinner i semifinalen i EM tidligere i år. Selv mener hun moderklubben Lyn, hvor hun spilte med 94-95-årgangen til guttelaget, har mye av æren for hennes gode utvikling.

- Jeg fikk veldig mye god læring fra tiden jeg var i Lyn. Og det å spille med gutter som er eldre enn deg, og like gamle, har vært mye med på å utvikle den type spiller jeg er i dag.

Var de like tøffe med deg i taklingene selv om du var jente?
- Ja, det var ikke noe pus, pus fordi jeg var jente der, nei.

Jeg leste et sted at du ønsker å bli verdens beste fotballspiller?
- Ja, jeg sa vel det for noen år siden. Det hadde jo vært gøy, men det er ekstremt mye trening som skal til. Så jeg tar nok det som et meget hårete mål, så får vi se hva som skjer, smiler hun.

Juryens begrunnelse lyder som følger:
”Caroline har svært gode 1A ferdigheter; dvs. at hun er ekstremt flink til å utfordre motstandere en-mot-en, god fart og god ballkontroll. Hun er også en god avslutter som scorer trutt og jevnt både på klubb- og landslag. Hun har god fotballforståelse og et godt blikk og en god pasningsfot. Derfor er hun ofte arkitekten bak sitt lags scoringer.”

Juryen består av blant andre Nils Johan Semb og Jarl Torske

Deler prispengene
Statoils talentpris er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, TV 2 og Statoil.
Gjennom sesongen vil syv unge fotballtalenter bli hedret som månedens fotballtalent, og én vil på slutten av sesongen kåres til ”Årets unge spiller”.

Hver månedsvinner får 50.000 kroner til å gi til en eller flere klubber som har betydd mye for deres egen utvikling. Caroline Graham Hansen har valgt å dele pengene.

- Halvparten gir jeg til Stabæk Fotball Kvinner, og andre halvdel til jentesatsingen i Lyn Fotball.